Pereiti į pagrindinį turinį

V.Stankevičiui – diplomato postas

2009-04-02 09:00

Buvęs Seimo narys klaipėdietis Vaclavas Stankevičius paskirtas naujuoju Lietuvos generaliniu konsulu Rusijos Kalininingrado srityje. Jis pakeitė Viktorą Baublį.

54-erių V.Stankevičius anksčiau yra prasitaręs, kad svajoja apie darbą diplomatinėse tarnybose, todėl atsisakė trečiajai kadencijai kandidatuoti į Seimą, kur nemažai nuveikė Užsienio reikalų komitete.

Vakar pasiekti konsulo V.Stankevičiaus žurnalistams nepavyko. Jo sutuoktinė Rima „Klaipėdai“ atviravo, kad džiaugiasi išsipildžiusia vyro svajone.

„Užsienio diplomatijos rangas kiekvienam iš mūsų yra šiokia tokia svajonė. Palaikau vyrą ir džiaugiuosi“, – dienraščiui sakė moteris.

V.Stankevičius į šias pareigas pasisiūlė pats, Užsienio reikalų ministerija apsvarsčiusi kandidatūrą, jo prašymą patenkino.

Prieš užimant konsulo vietą, V.Stankevičus atsisakė politinės karjeros. Naujoji sąjunga prieš dvi savaites gavo klaipėdiečio pareiškimą apie pasitraukimą iš partijos.

R.Stankevičienė pasakojo, kad naujasis konsulas jau įsikūrė Kaliningrade.

"Tiesa, kol kas be manęs. Aš nežadu palikti vyro, tiek metų važinėjau į Vilnių, tad Kaliningradas manęs nebaugina. Žadu dažnai lankyti jį dar ir todėl, kad konsulo žmonai taip pat privalu daug kur lydėti vyrą. Mano vadovaujamas viešbutis Palangoje neliks be priežiūros, čia dirba puikus personalas, todėl netrukus aš turėčiau būti šalia vyro“, – sakė V.Stankevičiaus žmona.

Baltarusijoje gimęs V.Stankevičius yra baigęs Kaliningrado technikos institutą, įgijęs inžinieriaus-ekonomisto ir inžinieriaus laivavedžio specialybes. Pernai vykusiuose Seimo rinkimuose jis nedalyvavo, nors parlamente dirbo jau dvi kadencijas. Buvęs jūrininkas Seime dirbo Užsienio reikalų komitete, buvo NATO reikalų komisijos pirmininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų