Klaipėdiečiai neteko kantrybės: bendrovės sunkioji technika ir lauko tualetai kartina gyvenimą

Daugiabučių namų kiemus tvarkančios bendrovės sunkioji technika ir lauko tualetai kartina gyvenimą gyventojams. Visą vasarą kentę ir laukę, kada įmonė išsigabens savo turtą, žmonės neteko kantrybės.

Šį kartą apie problemą prabilo Švyturio gatvės 8-ojo namo gyventojai. Čia dar pernai pradėję kiemų tvarkymą įmonės „Kavesta“ darbininkai nebaigė darbų ir tik šių metų pavasarį paaiškėjo, kad juos pabaigti pasamdyti subrangovai.

Minėto ir kelių gretimų namų kiemuose darbininkai plušo iki birželio pabaigos.

Šalia esančių J. Janonio gatvės 26 ir 28 namų kiemuose liko kelios paletės trinkelių. Gyventojai piktinosi, kad dėl to prarado kelias vietas automobiliams.

Labiausiai nepatenkinti šią sausą vasarą buvo Švyturio gatvės 8-ojo namo žmonės. Mat prie šio namo įmonė iki šiol laiko ekskavatorių, automobilį, o vakarais čia atvažiuoja dar daugiau sunkiosios technikos.

„Po mūsų namų langais vis dar stovi tualetai, įmonės mašinos. Vaikai negali prieiti prie žaidimų aikštelės, suoliukų, sūpuoklių. Medžiai ir ką tik renovuotas mūsų namas pasidengė dulkėmis. Pro mūsų langus važinėja traktoriai“, – piktinosi viena šio namo gyventoja.

Bendromis įvažomis susaistytų namų gyventojai bent metus galės gyventi ramiai ir švariai.

Paaiškėjo, kad „Kavestos“ pradėtus darbus baigti buvo pasamdyta bendrovė „Dasalis“. Sulaukę dienraščio „Klaipėda“ klausimų, jos atstovai atsakė, kad kiemų tvarkybos darbai beveik visi užbaigti.

Atnaujinta visa įvažų į kiemus danga. „Trūksta horizontalaus žymėjimo linijų. Medžių šaknų apsaugą ir kelio ženklus turėtų atvežti rugsėjį. Šiuo metu tvarkoma objekto kadastro byla. Visi darbai bus atlikti per rugsėjį“, – teigė įmonės „Dasalis“ atstovas.

Jis patikslino, kad darant požeminių tinklų detaliąją nuotrauką, po naujai paklotomis trinkelėmis darbuotojai aptiko dar vieną seną šulinį. Todėl teko praardyti naujai paklotas trinkeles ir iškelti šulinį iki gatvės paviršiaus.

Įmonės atstovas patikino, kad likusias nepanaudotas trinkeles netrukus išgabens. Jos buvo pastatytos prie šulinio, kad vairuotojai jo neužstatytų mašinomis.

Nors bendrovės atstovas tikino, kad kanalizacijos šulinys bus sutvarkytas iki šio trečiadienio, šiuos darbus darbininkai atliko sekmadienį, tuo labai nustebindami gyventojus.

Panašu, kad bendromis įvažomis susaistytų namų gyventojai bent metus galės gyventi ramiai ir švariai. Ramybės nebus tada, kai prasidės J. Janonio g. 26 namo renovacija. Tada naujus šaligatvius, stovus dviračiams vėl teks ardyti, darbininkai užims dalį kiemo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liet.

Liet. portretas
Dabar, kai pamatai statybas,tai visada apima blogas jausmas,kad kaina bus kosmine,bet dar bus daug broko bei ar išvis padarys iki galo

Anonimas

Anonimas portretas
Janonio 28 namo po renovacijos sudetos trinkles,buvo ardomos ir vel dedamos. Niekas nederina . Buvo padaryti lietaus vandens nubegimai,dabar perdare,ale,kad perdare. Kas per uzraitymai padaryti kieme,ar girti braizo tuos planus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių