Žarnyno infekcijos protrūkis Šilutės kaimo sodyboje

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad šių metų liepos 10 dieną gauta informacija iš Klaipėdos visuomenės sveikatos centro, kad liepos 7 d. užregistruotas protrūkis, kurio metu susirgo 3 asmenys ūmia virusine žarnyno liga.

Protrūkis nustatytas Šilutės kaimo turizmo sodyboje „Pakalnės vingis“ liepos 4–7 d. vykusio jaunųjų mokslininkų suvažiavimo metu.

Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausiosios specialistės-valstybinės maisto produktų inspektorės Ritos Sadūnaitės, maisto produktus renginio dalyviams pirko ir savo asmeniniu transportu, nepritaikytu greitai gendančių maisto produktų transportavimui, vežė bei maitinimą organizavo kaimo turizmo sodybos savininkas.

Karštus pietus 4 kartus liepos 4–7 dienomis pirko iš kavinės–baro, tačiau gabeno savo automobiliu, vakarienę suvažiavimo dalyviai organizavosi sau savarankiškai.

Atlikus patikrinimą kaimo turizmo sodyboje, nustatyta, kad sodyba negalėjo teikti maitinimo paslaugų, nes neturėjo išduoto Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo šiai veiklai vykdyti, paskutiniai vandens laboratoriniai tyrimai kaimo turizmo sodyboje atlikti 2011 m. birželio mėnesį. 

Taip pat tą pačią liepos 10 d. buvo patikrinta V. Mirauskienės IĮ kavinė-baras „Klumpė“, tiekusi karštus pietus dalyviams.

Patikrinimo metu kavinėje šiurkščių teisės aktų pažeidimų nenustatyta. Be to, išaiškinta, kad karštus pietus kaimo turizmo sodybos savininkas pirko kaip privatus asmuo, sutartis dėl patiekalų pristatymo į kaimo turizmo sodybą nebuvo sudaryta.

Naujų susirgimų neužregistruota. Tyrimas tęsiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių