Žiema pajūrio gyventojams nepašykštės staigmenų

Klaipėdiečių ir pajūrio gyventojų artimiausiu metu laukia keistoki orai. Savaitgalį ir artėjančios savaitės pradžioje dar mėgausimės tikrai šalta žiema, o vėliau turėsime nemenkų išbandymų stipriu vėju ir lietumi, sniegas ims tirpti, virs ledu, bus slidu bei žvarbu.

Šiandien dar bus labai žiemiška diena, nestiprus vėjas leis pasimėgauti žvarbos malonumais, juolab kad ryte pasnigs. Dieną termometrai rodys 6–8 laipsnius šalčio, o vakarėjant temperatūra nukris iki 10–12 laipsnių.

Sekmadienis numatomas dar vėsesnis, dangus nusigiedrys, bus ramu ir itin šalta, naktį gali paspausti iki 17–19 ar net 20 laipsnių žemiau nulio. Šalčiausia bus prieš saulėtekį. Dieną saulė kiek sušvelnins speigą, bet ir 11–13 laipsnių šaltis mums nėra įprastas.

Pirmadienį pasitiksime vis dar ramiu oru, naktį tik silpnai pasnigs, šals iki 12–14 laipsnių, dieną termometrų stulpeliai jau kils ir rodys 4–6 laipsnius šalčio.

Antradienio naktis vis dar turėtų būti rami ir žvarboka – 9–11 laipsnių žemiau nulio. Dieną kils pietų vėjas, jo gūsių greitis gali siekti 14 m/s, ims snigti, dar laikysis maždaug 5–7 laipsnių šaltukas, bet jutiminė temperatūra gali būti bent trimis laipsniais žemesnė.

Trečiadienį prasidės didžiosios orų permainos – ir naktį, ir dieną pūs stiprus pietų, pietvakarių vėjas, sustiprėsiantis iki 15–18 m/s.

Naktį snigs, pustys, dar laikysis 5–7 laipsnių šaltis, o dieną prasidės šlapdriba, lijundra, tikėtina, kad bus labai slidu, termometrai rodys apie nulį.

Ketvirtadienį vis dar pūs labai stiprus vėjas, dieną lis. Naktį nešals, bus apie nulį, o dieną jau sulauksime 1–3 laipsnių šilumos. Jau dabar galima nusiteikti, kad bus labai slidu.

Ir penktadienio naktis dar gali būti labai vėjuota, dieną vėjas rims iki 14 m/s, dieną žadamas lietus. Naktį šalčio nebesulauksime, laikysis silpnai teigiama temperatūra, dieną numatomi 1–3 laipsniai šilumos.

Šio savaitgalio prognozės rodo, kad kitos išeiginės vėl gali būti šiek tiek žiemiškesnės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių