Įkaitus orams žmonės ima dairytis vasaros gėrybių: šviežių daržovių, vaisių, uogų.
Kiekvienais metais pirkėjus nustebina ne tik pasirinkimo gausa, bet ir kainos.
Šįkart žmonės aikščiojo išvydę, kiek šiuo metu gali atsieiti vienas kilogramas žirnių.
Septynių eurų prašoma už didesnius ir jau prinokusius, penkių – už dar visai žalius, nesubrendusius.
Šeštadienį Naujajame turguje apsipirkinėjusi moteris teigė pirmą kartą mačiusi tokius brangius žirnius.
Esą dabar net lietuviškos braškės ar trešnės nėra tokia didelė prabanga.
"Sveiku protu nesuvokiama, už ką tiek mokėti. Juk kilogramas žirnių, tai ne braškių: išaižytas ankštis išmesi į šiukšliadėžę. Paskaičiuokite, kas belieka. Nebent tie žirniai paauksuoti, gal tada ir verta", – ironizavo klaipėdietė.
Nebent tie žirniai paauksuoti, gal tada ir verta.
Nepaisant, kaip teigia gyventojai, neprotingos kainos, žirniai nuo prekystalio buvo išgraibstyti.
"Arba žmonės turi pinigų, arba apskritai tų žirnių tebuvo du kilogramai", – svarstė pašnekovė.
Rekordiškai brangūs žirniai nustebino ir patį Naujojo turgaus direktorių Viačeslavą Karmanovą.
"Visai kaip trešnės", – tarstelėjo direktorius.
"Gal dar truputį ankstoka žirniams? Pasirodžiusių pirmųjų gėrybių kaina visada yra didesnė. Ir pirmos lietuviškos šilauogės bus brangios. Vėliau, įsibėgėjus sezonui, atpigs", – nuramino jis.
Derlius tik prasideda, todėl norintieji pasimėgauti žirniais anksčiau už kitus turi susimokėti.
Mėnesio pabaigoje žirniai turėtų atpigti. Kaip ir braškės, kurių kainos jau po truputį traukiasi.
"Dabar yra braškių periodas. Turime ir lietuviškų, ir lenkiškų, ir graikiškų. Visos labai perkamos", – sakė V.Karmanovas.
Šeštadienį Naujojo turgaus atviroje vasaros prekyvietėje darbavosi apie 70 prekybininkų.
Daržovėmis ir vaisiais prekyba vyko ne tik lauke, bet ir vidaus paviljone.
Naujausi komentarai