Ž.Norkuvienė: „Tai būdas garsinti gerus darbus“

Šeštąja Metų klaipėdiete tapusi mokytoja Žaneta Norkuvienė laimėjimą bei šventinį vakarą, kurio metu buvo nominuota ir apdovanota, prisimena lyg Pelenė balių.

Pernai dauguma "Klaipėdos" skaitytojų nusprendė, kad Metų klaipėdietės vardo labiausiai nusipelnė trijų sūnų mama, pradinių klasių mokytoja Žaneta Norkuvienė, priėmusi į savo šeimą mirusios savo draugės dukras. Taip netikėtai Norkų šeimoje atsirado dar trys vaikai, išgyvenę savos šeimos tragediją. Daugiavaikė motina neslepia, kad auginti vaikus, kurie pirmąsias gyvenimo pamokas gavo kitoje šeimoje, labai nelengva. Tačiau moteris nenusimena, ieško pagalbos pas psichologus, medikus, draugus.

"Praėjo keli mėnesiai, kol susidraugavau su Metų klaipėdietės titulu. Vis nustebdavau, kai akys užkliūdavo už diplomo. Dabar tai daugiau moralinė parama, energijos pastiprinimas kovose, kai užgauna skaudūs žodžiai. Prisiminimas apie pernykštį įvertinimą padeda vėl atsitiesti", – apie pasikeitimus tapus Metų klaipėdiete pasakojo Ž.Norkuvienė.

Mokytoja prisiminė, kad mokykloje su puokštėmis tulpių ją pasitiko praėjusios laidos mokiniai, kurie pernai mokėsi septintoje klasėje. O mažieji mokytojos auklėtiniai trečiokai ne tik sveikino ją, bet ir didžiavosi prieš bendramokslius savąja mokytoja. Ž.Norkuvienė tikino, kad šlovė yra trumpalaikė, nes dabartiniai jos pirmokėliai turbūt nė nežino apie pernykštį jų mokytojos laimėjimą.

Paklausta, kas naujo didžiojoje šeimynoje, šešis vaikus auginanti moteris atsako trumpai ir paprastai: "Viskas kaip ir pernai. Dirbame, mokomės. Esame aštuoniese. Visada šalia sūnaus draugė. Ji ne tik sūnaus, bet ir mano bendražygė auklėjant mergaites. Šeimoje atsirado du nauji augintiniai. Mergaitėms padovanojome triušį Rodžerį, o aš gavau persų katę Kitę. Abu augintiniai labai draugiški".

Kalbėdama apie Metų klaipėdietės rinkimus Ž.Norkuvienė tikino, kad kasmet domisi pretendenčių sąrašais ir perskaičiusi visus straipsnius, pristatančius šių metų pretendentes. Tačiau, kuriai moteriai atiduotų daugiausiai balsų pati, dar neapsisprendė.

"Manau, kad rinkdami klaipėdietę pagarsiname gerus darbus. Juk juos darome nuoširdžiai ir nerėkiame apie tai visam pasauliui. Nuostabu, kad atsirado galimybė tuos darbus ir jas darančias moteris pagarsinti."



NAUJAUSI KOMENTARAI

inga

inga portretas
nepamirskite(o gal nezinote)apie viena klaipediete,megstancia parukyti,taurele ir viskam darancia tik del naudos.ir ji-mokytoja,nors ji net nezino ir nesidomi nieko apie spec.ugdyma.greiciau ji butu zveje, valciu smaluotoja, gintaro rinkeja,sportininke,bet ne mokytoja ir net ne moteris,o vyras,metu klaipedietei reiketu ir isvaizda ,ir elegancija,ir tolerancija pasirupinti.

Burbulas

Burbulas portretas
Ispusta viskas cia apie ja. Nera ji tokia nuostabi kaip cia nupiesta.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių