Pereiti į pagrindinį turinį

Žurnalistų klubas – idėjų vystymui

2014-10-02 08:45
Išskirtinumas: Žurnalistų klubas unikalus tuo, kad veikia ir gyvuoja vedamas vien tik universiteto studentų.
Išskirtinumas: Žurnalistų klubas unikalus tuo, kad veikia ir gyvuoja vedamas vien tik universiteto studentų. / KUSS nuotr.

Klaipėdos universitetas (KU) – viena iš dviejų aukštųjų mokyklų Lietuvoje, kurioje ruošiami profesionalūs žurnalistai. Todėl šios srities talentams ir pomėgiams skleistis čia – palanki terpė.

KU gali pasigirti savo medijų laboratorija, autorine televizijos laida, laikraščiu, negana to, įstaigoje aktyviai sparnus skleidžia Klaipėdos universiteto studentų sąjungos (KUSS) žurnalistų klubas.

Klubas unikalus tuo, kad veikia ir gyvuoja vedamas vien tik universiteto studentų.

Iki šiol KUSS žurnalistų klubas leido visiškai nepriklausomą, studentišką ir tikriausiai visoje Lietuvoje vienintelį leidinį "V.E.T.O". Dėl įvairių savivaldybės, universiteto bei KUSS lėšų ir projektų, kiekvienais metais akademinės bendruomenės leidinys pasiekia smalsių skaitytojų akis. Klubas gali didžiuotis "V.E.T.O.", nes šis projektas nuo lėšų gavimo iki maketavimo bei leidybos darbų priklauso tik nuo klubo narių.

Leidinio temų įvairovė ir aktualumas gula ant rašančių savanorių pečių – "V.E.T.O." pradinė idėja ir buvo – studentai studentams studentiškai. Žurnalistai viešino publikacijas apie meilės reikalus, praktikų problemas, atliko rimtesnius ar linksmesnius tyrimus. 2014–2015 mokslo metais Žurnalistų klubas turi lėšų išleisti net tris žurnaliuko numerius.

Žurnalistų klubas nepamiršta Kalbos ir knygos dienos, kurios metu organizuoja Žurnalistų dieną, kuri laikui bėgant išauga ir į kelias dienas trunkančių renginių ciklą. Šventės ambicijos – ateityje tapti smagiausiu studentišku festivaliu.

Prie klubo gali prisijungti visi norintys ir besidomintys rašymu. Talento būti žurnalistu nereikia. Užtenka norėti veikti ir būti smalsiam, nes klubo koncepcija ir yra skirta savų idėjų įgyvendinimui bei naujų sumanymų gimimui paskatinti.

Šiuo metu Žurnalistų klubo pirmininkė – ketvirtakursė Ieva Augytė. Su klubo atstovais galima susisiekti socialinio tinklo "Facebook" paskyroje "KUSS Žurnalistų klubas" bei parašyti asmeniškai klubo pirmininkei elektroniniu paštu arba telefonu, nurodytu KU svetainėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų