Pereiti į pagrindinį turinį

Žuvusįjį paliko gulėti griovyje

2009-10-15 08:52
Žuvusįjį paliko gulėti griovyje
Žuvusįjį paliko gulėti griovyje / N.Jankausko nuotr.

Kaimo kelyje partrenkęs žmogų vairuotojas spruko iš įvykio vietos, palikęs auką mirti. Tą pačią dieną avarijos kaltininką policininkai demaskavo, nes šis norėjo kuo greičiau atsikratyti mašinos.

Antradienį po aštuntos valandos ryto pusiaukelėje tarp Švėkšnos ir Saugų pakelės griovyje žmonės rado negyvą avarijos auką – 46 metų gretimo kaimo gyventoją Juozą Montvilą. Greta mėtėsi sulankstytas jo dviratis.

Įvykio vietoje pareigūnai aptiko avarijos metu sumaitoto automobilio detales.

Po kelių valandų Šilutės rajono policininkai jau kalbėjosi su žmogumi, kurį pagrįstai įtarinėjo partrenkus ir palikus pakelėje mirti dviratininką. Jis uždarytas į areštinę. Vakar vyriškis visiškai pripažino kaltę.

Žmogų partrenkusio automobilio vairuotojo paieškas pareigūnams palengvino žinia apie tai, kad Švėkšnoje esančiuose garažuose, kur remontuojamos mašinos, vienas vyras klausinėjo čia dirbančių autošaltkalvių, ar pavyktų parduoti apgadintą "Volkswagen Golf". Policininkai nustatė, jog automobilis buvo patyręs avariją, ant jo – susidūrimo su dviračiu pėdsakai. Tai leido pareigūnams įtarti, kad 49 metų Švėkšnos gyventojas yra ne tik eismo įvykyje sumaitoto automobilio savininkas, bet ir avarijos dalyvis.

Apklausiamas pareigūnų įtariamasis pasakojo pirmadienį po aštuntos vakaro važiavęs iš Švėkšnos į Saugas. Pakeliui jis į kažką atsitrenkęs. Kadangi vairuotojas nematė atšvaitų, nusprendė, kad tai buvo žvėris, todėl nestodamas nuvažiavo.

Rytą, kai nusprendė pasitarti su automobilių remonto meistrais, jis nuvyko į garažų masyvą. Iš ten susirinkusių vyrų golfo savininkas išgirdo apie avarijos vietoje paliktą mirusį dviratininką. Tik tada švėkšniškis supratęs, kad suvažinėjo ne miško žvėrį, o žmogų. Iš baimės jis išgėręs stiklinę degtinės ir butelį alaus.

Antradienį popiet paimtas įtariamojo kraujas girtumui nustatyti, bet tyrimo rezultatai vargu ar galės tapti įrodymu, kad šilutiškis vairavo neblaivus. Įtariamasis nedirba, anksčiau neteistas, turi šeimą. Jam gresia nelaisvės bausmė iki aštuonerių metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų