Pereiti į pagrindinį turinį

Žuvusius Afganistane įamžins lentoje

2009-01-05 09:00
Žuvusius Afganistane įamžins lentoje
Žuvusius Afganistane įamžins lentoje / Vytauto Liaudanskio nuotr. Vizualizacija: štai taip turėtų atrodyti iš karo Afganistane negrįžusiems klaipėdiečiams atminti iš juodojo stiklo bei bronzos pagaminta lenta.

Iš karo Afganistane negrįžę kariai netrukus bus įamžinti atminimo lentoje. Taip pagerbti žuvusiuosius nutarė Klaipėdoje įsikūrusi Afganistano karo veteranų organizacija "Miražas".

Pasak organizacijos pirmininko Rimanto Chmieliausko, ant Vytauto gatvės 7-to namo, iš kurio prieš trisdešimt metų kariai buvo vežami į Afganistaną, fasado vasario 15-ąją bus pakabinta atminimo lenta. Joje bus įrašytos iš karo 1979–1989 m. negrįžusių klaipėdiečių pavardės.

R.Chmieliausko teigimu, vasario 15-oji pasirinkta neatsitiktinai – būtent tą dieną prieš dvidešimt metų buvo paskelbta apie Sovietų Sąjungos karo veiksmų nutraukimą Afganistane.

Lentos sukūrimas organizacijai atsieis apie aštuonis tūkst. litų. Pinigus lentos gamybai kiekvienas organizacijos narys skyrė iš savo asmeninių lėšų. Taip pat noriai aukojo ir kiti šiai idėjai neabejingi miesto gyventojai.

Galintys bei norintys prisidėti prie šios akcijos bei paaukoti pinigų miestiečiai gali kreiptis į organizacijos "Miražas" būstinę tel. 225 522, 8 601 60 089.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų