Žvejai jau traukia stintas

Uostamiesčio žūklės entuziastai skanauja pirmųjų sumeškeriotų stintų. Kaip giriasi patys žvejai, per kelias valandas pagaunama ir pora kilogramų šio žiemos skanėsto.

Uostamiesčio žūklės entuziastai skanauja pirmųjų sumeškeriotų stintų. Kaip giriasi patys žvejai, per kelias valandas pagaunama ir pora kilogramų šio žiemos skanėsto.

Kruizinių laivų terminale, Smiltynės pakrantėse žvejų gretos gausėti pradėjo šios savaitės pradžioje. Vis daugiau meškeriotojų išbando savo laimę stintų žūklėje. Pirmadienį Smiltynėje išsirikiavo apie dvi dešimtys stintautojų.

Žvejai juokavo, kad žinia apie pasirodžiusias pirmąsias stintas sklinda žaibišku greičiu. Esą jaunesnieji laimikiu kaipmat pasigiria socialiniuose tinkluose, o vyresnieji naujieną perduoda iš lūpų į lūpas.

Dienraštis „Klaipėda“ jau rašė, kad uostamiesčio turgavietėse pirmosios stintos pasirodė šio mėnesio pradžioje, tačiau tąkart jos tik atsitiktinai pakliuvo į žvejų tinklus. Priekrantėje žuvaujančiųjų laimikis nebuvo gausus.

Tačiau pirmadienio vakarą Smiltynės pusėje ties Naująja perkėla meškeres užmetusieji per kelias valandas žuvų ištraukė tiek, kad užteko sočiai vakarienei.

Vienas uostamiesčio žvejų pasakojo pirmadienį per tris valandas pagavęs daugiau nei 3 kg agurkais kvepiančių žuvelių, kitam esą sekėsi kiek prasčiau – jis ištraukė kiek daugiau nei 1 kg stintų.

Nors dažnai meškeriotojai ir slepia sėkmingos žūklės paslaptį bei mėgstamiausius žuvų masalus, tačiau patikino, kad kol kas stintos – neišrankios.

„Daug kuo žvejoja. Dabar stintas gaudau ant raudės, nedidelių karpio porcijų, nes dar plaukia įvairaus dydžio žuvys“, – dėstė klaipėdietis Kęstas.

Pašnekovas pasakojo, kad jo kolegos žuvis vilioja ir kuojos ar strimelės gabalėliais.

Žvejo teigimu, šiomis dienomis kimbančios stintos – nei itin didelės, nei labai mažos. Pernai tokiu laiku esą būdavo sugaunama ir menkesnių.

Meškeriotojai, nuo šios savaitės pradžios tykantys šaltojo sezono skanėsto, pastebėjo, kad kol kas žuvys aktyviau kimba dėl nuo jūros pučiančio vėjo. Esą kai tik pakis jo kryptis, pirmasis šio sezono stintmetis kiek atslūgs.

Panašios nuomonės yra ir žvejai verslininkai. Jų teigimu, kol kas uostamiesčio krantus pasiekė tik pavieniai stintų pulkai.

„Stintų visada yra ir jūroje, būdavo ir rugsėjį, bet čia dar tik pirmieji pavieniai gausesni pulkai, kol vėjas palankus“, – pastebėjo žvejys Marius. Anot jo, tikroji stintų žvejyba turėtų prasidėti nuo lapkričio vidurio.


Šiame straipsnyje: stintosstintų žvejybastinta

NAUJAUSI KOMENTARAI

audrius

audrius portretas
tiek nuotraukos, tiek straipsnis pernyk62iai

klaipedietis

klaipedietis portretas
vel privažiuos iš visos lietuvos žvejoti stintu, o paliks tik išgertas bonkes ir šiukšlynus...

Laimingi

Laimingi portretas
Laimingi jie zmones su meskerele, grazus vaizdai, 50 gram su lasinukais, jobtvajumat i darbe nereikia supista uz vargana alga, jobsikmat kaip jiems zaibis.............
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių