Žvejų rūmams remonto nereikia?

Aštuonerius metus po savo stogu glaudę Klaipėdos dramos teatrą, Žvejų rūmai pasmerkti trūnyti toliau. Šio pastato remontui artimiausiu metu pinigų veikiausiai neatsiras, nors rūmų scenoje rodomi ir prestižiniai spektakliai.

Aštuonerius metus po savo stogu glaudę Klaipėdos dramos teatrą, Žvejų rūmai pasmerkti trūnyti toliau. Šio pastato remontui artimiausiu metu pinigų veikiausiai neatsiras, nors rūmų scenoje rodomi ir prestižiniai spektakliai.

Viltys bergždžios

Paklaustas, ar miestas ketina skirti pinigų Žvejų rūmų remontui, jų vadovas Alvydas Juozas Lenkauskas kaip kirviu nukirto – ne.

"Rengėme projektus, bet ir į 2014–2020 m. finansavimo traukinį mūsų neįsodino. Man yra gėda prieš žmones. O kaip man elgtis? Nebežinau, ar vėl maskuoti apšiurusias sienas, nes iš esmės daugiau nieko daryti negalime dėl pinigų trūkumo", – teigė A.J.Lenkauskas.

Esą, kol remontavo Klaipėdos dramos teatrą, jau buvo šiokių tokių lūkesčių, kad Žvejų rūmus taip pat bent šiek tiek atnaujins, bet paaiškėjo, kad ir šios viltys bergždžios.

Reikia milijonų

Žvejų rūmų direktoriaus teigimu, pernai buvo surašyti prašymai, skaičiuota, kiek pinigų reikėtų remontui, bet viskas "užlūžo". Tam, kad pastatas būtų atnaujintas iš pagrindų, prireiktų maždaug 15 mln. eurų. Tiesa, suma dar priklauso ir nuo to, kokia scenos įranga būtų pasirinkta. Esą ji gali kainuoti vieną milijoną, gali – ir penkis. Jei remontuotų ne viską iš karto, reikėtų po 3–4 mln. eurų.

Pirmiausia esą būtina apšildyti pastatą, sutvarkyti elektros instaliaciją, ventiliaciją, o didžiausia suma tektų scenos įrangai. Pastato plotas – 8 tūkst. kv. metrų, vieno metro komercinė remonto kaina siekia maždaug 700 eurų.

Pasak A.J.Lenkausko, buvo įmanoma Žvejų rūmus suremontuoti dar tada, kai cirkuliavo litai, anksčiau nei Palanga pasistatė savo koncertų salę, bet "pritrūko politinės valios". O miestui esą vis tiek tokios erdvės, kaip Žvejų rūmai, reikia, nepaisant to, kad yra atnaujintas Dramos teatras, Koncertų salė ir įrengtas Kultūros fabrikas.

Kas įtikins politikus?

Anot A.J.Lenkausko, į europinių pinigų traukinį jie ir vėl nepapuolė, nes yra "ne pirmo būtinumo objektas". Esą pradžioje buvo labai svarbios upės krantinės, paskui – senamiesčio grindinys, vėliau – Dramos teatras.

"Dar visi neišmanėliai gąsdino, kad atsidarys arena ir mes uždusime, bet neįvyko nieko panašaus. Sakė, atsidarys Dramos teatras, mes "nusprogsime". Ir jie niekaip nesupranta, kad net unikaliame teatre su 400 vietų komercijos nepadarysi. Neatsipirks spektaklis net O.Koršunovui, jeigu negaus paramos. Žvejų rūmai bent jau atsiperka", – tikino A.J.Lenkauskas.

"Žvejų rūmų klausimas tarsi pakibęs. Infrastruktūra nustekenta, remonto reikia, bet kol kas politikų neįtikinome investuoti į šį objektą", – pripažino Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GG2

GG2 portretas
Labai labai labai teisingi komentarai, Žvejuose daug gerų renginių, tačiau visai miegantis Lenkauskas...Kiek kartų buvai pas valdžią, kiek kartų buvai ministerijoj, Lenkauskai...Miegi Lenkauskai, nieko nedarai tik bezdi.

geda

geda portretas
Kodel savivaldybei tinka tokie nieko nesugebantys direktoriai- Klimas, Lenkauskas? Mes dar prisimename, kaip tuos rumus patvarke atejes verslininkas Antanas Sadauskas... O ka dare savivaldybes liberalioji valdzia? Dusino ta verslininka, kol pasitrauke. Ar gali vadovauti tokie beviltiski vadovai, kaltinantys, kad "nespejo i traukini". Ko Jus teisinantes, ponai, ko nespejote, seniai uzmige letargo miegu? Kiek metu netvarkoma Zveju rumu aplinka, jokia gelele , krumelis nepasodintas... Aisku, lengviausia griauti viska- Vasaros estrada, rumus,, laivyna, valsybine lietuviu kalba is miesto viesuju erdviu, uzrasu.... Kad liktu tik monolitines JAZZ raides vienai meno sriciai-dziazui iamzinti.

Rinkiminiai pažadai

Rinkiminiai pažadai portretas
Padvigubinsime finansavimą kultūrai - tai kaip matyti bus dvigubai daugiau alaus per jūros šventę ir džiazus...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių