Apsaugojo medžiotoją nuo jo paties

Rūpindamiesi, kad depresijos apniktas vyras nežengtų netikėto žingsnio, policijos pareigūnai apsilankė jo namuose ir paėmė ne tik teisėtai laikomus ginklus, bet aptiko ir neįteisintų šaudmenų.

Skuodo rajone, Didžiųjų Rūšupių kaime, pas 58-erių vietos gyventoją pirmadienį apsilankę policininkai rado oficialiai neįteisintų šaudmenų.

Namo rūsyje, metalinėje spintoje, jie rado pusšimtį 22 kalibro šovinių. Vyras tikino, kad tai jo į užsienį išvykusio bičiulio šaudmenys, palikti pasaugoti.

Policininkai šio žmogaus namuose apsilankė ne šiaip sau. Juos pasiekė žinia, kad skyrybas išgyvenantis vyras lankėsi pas medikus dėl jį apnikusios depresijos.

Medikas susisiekė su policija, paaiškino, ko galima tikėtis iš žmogaus, turinčio tokią diagnozę, ir patarė paimti iš jo legaliai laikomus ginklus.

Kai pareigūnai atvažiavo pas šį žmogų, jis pradžioje nesuprato, koks pagrindas iš medžiotojo dokumentus turinčio asmens paimti teisėtai įsigytus bei laikomus medžioklinius šautuvus bei šaudmenis.

Po pokalbio su policininkais vyras suprato, kad pareigūnų sprendimas yra teisingas, todėl jokių konfliktų ar prieštaravimų policininkams nebūta.

Tiesa, paaiškėjo, kad, be ginklų ir šaudmenų, medžiotojas turėjo ir tokių šovinių, kuriais negali šaudyti savais ginklais.

Pareigūnai ketina susisiekti su į Norvegiją išvykusiu vyru, kuriam, pasak namo šeimininko, priklauso rastieji šoviniai.

Uostamiesčio policininkams taip pat teks aiškintis situaciją, susijusią su ginklais.

Pirmadienį Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate pabuvojo pastaruoju metu Didžiojoje Britanijoje gyvenantis 27-erių vyras. Jis pareiškė praradęs du savo ginklus.

Antradienį tyrimo ėmęsi pareigūnai bandė tikslinti kai kurias šio pranešimo detales.

Pareiškėjas nurodė dujinį pistoletą "Blow C06" ir mažos galios revolverį "Compact" laikęs medinėje rakinamoje spintelėje, kuri stovėjo daugiabučio namo Laukininkų gatvėje rūsyje.

Kol kas neaišku, kodėl nuo 2013 m. šis rūsys jam nebepriklausė ir kodėl, nepaisant to, jis ginklus tebelaikė sandėliuke.

Pasak pareiškėjo, paskutinį kartą šiuos ginklus jis matė 2014 m. rugsėjį. Vyras nurodė, kad spintelė galėjo dingti po neseniai atliktos namo renovacijos.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Licencijavimo poskyrio pareigūnai teigė, kad tokius ginklus nėra privalu užrakinti seife.

Įstatymas tik reikalauja juos laikyti taip, kad ginklais negalėtų pasinaudoti kiti asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lol

lol portretas
Va tau ir pagalba :D

Nu

Nu portretas
Tai spekim ar kitas depresijos kamuojamas medziotojas kreipsis psichologines pagalbos?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių