Ilgapirščiai Klaipėdoje vėl dairosi BMW vairų

Brangesnių automobilių savininkai šiomis dienomis baiminasi dėl mašinų vairų. Kelias dienas iš eilės daužomi būtent BMW langai ir vagiami vairai.

Trečiadienį uostamiesčio policijai pranešta apie Švyturio, Žardininkų ir Klevų gatvėse apvogtus BMW. Vienas vairuotojas iškart negalėjo pasakyti, kiek jam kainuos automobilio remontas, kitas nurodė 1 040, o trečias – 2,4 tūkst. eurų žalą.

Antradienį ryte toks pat nusikaltimas įvykdytas I.Simonaitytės gatvėje.

Visas šias vagystes tiria miesto policijos komisariato pareigūnai. Jiems talkina ir Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimų valdybos specialistai.

Pareigūnai jau žino, kad vagystes įvykdė ne klaipėdiečiai, o atvykėliai.

Tokie nusikaltimai vadinami užsakytomis vagystėmis. Esama duomenų, kad dažniausiai paklausiausias ir net iš anksto užsakytas detales superka automobilių laužynų savininkai. Iš jų detales nuperka mašinas remontuojantys meistrai.

Policininkų žiniomis, Kaunas ir Tauragė yra didžiausių "šrotų" centrai, todėl tikėtina, kad klaipėdiečių automobilių vairai, žibintai, multimedijos įranga ir kitos brangios detalės nukeliauja būtent į šiuos miestus.

Policininkams nusvyra rankos, kai jie pamato milžiniškus sandėlius su kelių metrų aukšto lentynomis, kuriose rikiuojasi supakuotos ir suregistruotos detalės. Vien atlikti kratą tokiame sandėlyje reikia milžiniškų pajėgų ir laiko.

Pirmą kartą įkliuvę vagys už grotų nesiunčiami, tad milžiniškas pareigūnų darbas nueina perniek.

Kalbėdami apie galimas tokių vagysčių aukas, policininkai kartoja tą pačią frazę: kiekvienas brangaus automobilio savininkas turi tinkamai pasirūpinti savo mašina.

Tai reiškia, kad vagių dažniausiai tykoma transporto priemonė būtų saugesnė, jei stovėtų gerai apšviesta, netoli vaizdo stebėjimo kameros, turėtų jautrią signalizaciją.

Kita vertus, nuo vagies neapsaugos nė tvoros. Pareigūnai tikina, kad nusikaltėliai atvažiuoja iš kito miesto, apsižiūri, kur nakčiai pastatomi juos dominantys automobiliai, naktį juos apšvarina ir dingsta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kasekas

Kasekas portretas
Tai seime visi be pirštu reiškiasi būtų:)

visus

visus portretas
bmw gaidzius svarinkit

BMW

BMW portretas
Maziau beprotisku vairuotoju buz uz vairo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių