Šiurpus nužudymas Palangos pakraštyje: auką pribaigė iš gailesčio?

"Viską sutvarkiau. Vienu gaidžiu bus mažiau", – tarė savo sėbrams ką tik žiauriai žmogų nužudęs vyras. Jis jau kartą buvo nuteistas už žmogžudystę.

Šventė išvakares

Klaipėdos apygardos teisme vakar pradėta nagrinėti byla, kurioje narpliojamas šiurpus nusikaltimas. Aukai porą kartų durta į nugarą, į krūtinę širdies plote, o galiausiai perrėžta gerklė.

Visa tai atsitiko pernai spalio 10-osios naktį Palangos pakraštyje.

Ryte žmonės miško take rado pusnuogį negyvą jauną vyrą. Pareigūnams pavyko per kelias valandas išaiškinti nusikaltimą.

Vakar į teismo salę atėjo 34 metų Skirmantė Auzacalitaitė, 39-erių jos sugyventinis Romans Stulpinš ir 47 metų Saulius Narmontas.

Minėtą naktį S.Narmontas užsuko pas valstybės suteiktame kambaryje kartu su dar dviem vyrais gyvenančią sugyventinių porą. Vyras atsinešė degtinės, čia buvo švenčiamos R.Lapinšo gimtadienio išvakarės.

Paskui trijulė sėdo į taksi ir nuvažiavo į S.Narmonto buveinę – metalo laužo supirktuvę, kur šis dirbo ir gyveno.

Bendrininkai sumetė į metalinę statinę kruvinus drabužius, apipylė juos benzinu ir sudegino. Ten pat supleškėjo ir nužudytojo telefonas.

Tą naktį jie išgėrė nemažai degtinės ir tada S.Narmontas prisiminė, kad jaunas benamis Erikas Žebrauskas jam skolingas. Be to, sugėrovai niršo ant jo už apkalbas.

Reikalavo atsiprašyti

Trijulė patraukė ieškoti aukos, užsuko į kelis apleistus namus, kol priėjo Vytauto gatvės gale apleistą buvusį kempingo pastatą.

Vyrai perlipo per tvorą, į namą žengė tik S.Narmontas. Viduje jis rado iš vidaus užremtas duris, už jų miegojo E.Žebrauskas.

Vyrai susimušė, atėjūnas sugriebė auką už rankos iš išvedė į lauką. Sakė, nori pasiaiškinti dėl apkalbų.

Tada prasidėjo egzekucija. S.Auzacalitaitė pyko dėl kalbų, esą keturi paskutiniai vaikai ne nuo sugyventinio, o nuo E.Žebrausko.

Jos sugyventinį šios kalbos taip pat pykdė. S.Narmontas širdo dėl skleidžiamos netiesos, esą koją jam sulaužė ne E.Žebrauskas, o R.Stulpinš. O ir seniai žadėtos skolos auka vis negrąžino.

Vaikinas atsiprašinėjo už kalbas, bet tai negelbėjo.

Mušeikos klausinėjo, už ką jis kalėjo, nes buvo girdėję, kad už grotų E.Žebrauskas atsidūrė už nepilnametės išžaginimą.

Mušamas šis prisipažino pataisos namuose buvęs "gaidys" – žemiausios kalinių kastos atstovas.

Tai dar labiau įsiutino 15 metų už nužudymą kalėjusį S.Narmontą. Juk pagal nusikaltėlių įstatymus tokiam žmogui jis negalėjo net rankos paduoti, ką jau kalbėti apie bendravimą ar pinigų skolinimą.

Vedė gilyn į mišką

Vyrai suėmė jį už rankų ir pradėjo vesti gilyn į mišką.

Supratęs, kad bus blogai, E.Žebrauskas išsisuko, nustūmė skriaudikus į griovį.

S.Narmontas spėjo jam dukart smogti į nugarą. Bet sužeistasis atsistojo ir leidosi bėgti.

Galbūt tuo nakties egzekucija galėjo ir baigtis, nes S.Narmontas ketino ieškoti bėglio jo laikinuose namuose, bet S.Auzacalitaitė įniršusį sugėrovą sustabdė ir pasakė mačiusi, kur nubėgo pusnuogis vaikinas.

Netrukus į tą pusę pasileido S.Narmontas. Jis grįžo su kruvinu peiliu rankoje ir pratarė frazę, iš kurios sėbrai suprato, kad E.Žebrauskas – nebegyvas.

Teisme S.Narmontas kalbėjo, kad dūrė aukai į širdį ir perpjovė gerklas norėdamas, kad jis nebesikankintų.

Kruvini rūbai supleškėjo

Grįžę į metalo laužo supirktuvę bendrininkai sumetė į metalinę statinę kruvinus drabužius, apipylė juos benzinu ir sudegino. Ten pat supleškėjo ir nužudytojo telefonas.

Paryčiais vyrai persirengė kitais rūbais, S.Narmontas sugyventiniams įbruko 20 eurų, iškvietė taksi ir tikėjosi, kad nakties nuotykiai tuo baigėsi.

Popietę S.Auzacalitaitę ir R.Stulpinš pažadino pareigūnai. Panašiu metu antrankiai užsegti ir S.Narmontui. Visi jie prisipažino ką padarę.

Sugyventiniams už aukai skeltą skausmą gresia iki vienerių metų laisvės atėmimo bausmė.

S.Narmonto laukia ilgi metais už grotų, jam inkriminuotas ne tik itin žiaurus nužudymas, bet ir žmogžudystė, kuri įvykdyta siekiant išreikšti neapykantą asmeniui, priklausančiam jokių teisių neturinčiai kalinių grupei.

Dar prieš teismo posėdį sugyventiniai S.Auzacalitaitė ir R.Stulpinš pajuto televizijos operatorių dėmesį. Jiems tai – ne pirma "šlovės" akimirka. Pora kartą kvietėsi "TV pagalbą", esą negalėjo susitarti su broliu.

Šešis vaikus pagimdžiusi moteris nė vieno jų neaugina, esą socialinės tarnybos to neleidžia, nes namuose pelija sienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kale----sterilizuoti ;;ar gi tai -zmones? hienos dvokiancios.

isejo,

isejo, portretas
dabar ir vel namo, o ir ten dar ka nors ziurek nuveiks

mociute

mociute portretas
GAILA KAD PANAIKINO MIRTIES BAUSME,O TA PANELYTE TIK KASTRUOTI
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių