Iš banko – nemaloni staigmena

42 metų klaipėdietė atsainiu požiūriu į savo finansus nustebino net pareigūnus, į kuriuos kreipėsi pagalbos. Tik po poros metų moteris sužinojo, kad yra skolinga bankui.

Ketvirtadienį moteris atėjo į uostamiesčio policiją ir pranešė, kad bankas iš jos reikalauja daugiau nei tūkstančio eurų skolos, dėl kurios atsiradimo ji nesijaučia esanti kalta.

Pareiškėja nurodė, kad kažkada dar 2016 m. neaiškiomis aplinkybėmis ji prarado savo debeto banko kortelę. Pareiškime moteris nurodė nesanti tikra, kaip tai atsitiko: galbūt ji kortelę pametė ar kažkur paliko, o gal ji buvo pavogta.

Moters sąskaitoje buvo pinigų, tačiau kortelės ji neieškojo ir nesidomėjo, koks jos likimas.

Klaipėdietė tikino iki šiol nesinaudojusi ir elektronine bankininkyste. Tik šiemet, gavusi grėsmingą pranešimą apie tai, kad bankui yra skolinga 1 117 eurų, susirūpino, kaip tai atsitiko.

Paaiškėjo, kad kažkas, kas naudojosi moters banko kortele, leido jos pinigus ir dar sugebėjo debeto kortele atsiskaityti taip, jog panaudota suma sudarytų kreditą. Be to, dalis skolos – banko paslaugos už kortelės aptarnavimą.

Debeto kortele įmanoma įsiskolinti mokant lėktuve už pirkinius skrydžio metu. Tada nėra galimybės prisijungti prie banko, tad įmanoma sumokėti daugiau nei realiai yra pinigų sąskaitoje.

Panašu, kad būtent taip kažkas, pasinaudojęs klaipėdietės kortele, ir pasielgė. Atsiskaitymai vykdyti pakankamai seniai, tad banke už panaudotas lėšas užaugo skola.

Stebina nukentėjusiosios nesirūpinimas savo pačios piniginiais reikalais: moteris nei užblokavo prieigos prie sąskaitos, nei pranešė apie kortelės dingimą.

Paprastai žmonės labai greitai sureaguoja ir žino, kaip pasielgti praradus mokėjimo instrumentą.

Todėl klaipėdietės atsainumas kelia ne tik nuostabą, bet ir verčia pareigūnus tikrinti jos teiginius. Tikėtina, kad svetima kortele pasinaudojęs asmuo žinojo ir jos PIN kodą.

Tyrimas dar tik pradėtas, pareigūnai nusiteikę aiškintis visas aplinkybes, pasidomėti, ar pati kortelės savininkė keliavo lėktuvais ir kada tai buvo.

Policininkams reikės ir pačios nukentėjusiosios pagalbos aiškinantis, kurį mokėjimą atliko pati moteris, o kada kortele atsiskaitė svetimi asmenys.

Policininkams dažniau tenka susidurti su atvejais, kai banko kortelės savininkas pasiskundžia, kad kažkas pasinaudojo jo kortele, o netrukus paaiškėja, jog tai padarė kuris nors pareiškėjo artimųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>isabelė

>isabelė portretas
turėti savo banka tarptautinis kartelis neleidžia.

Angelas

Angelas portretas
Ponas Skverneli, atkreipkit i rimta reikala, kas dedasi dar visi sitie, kurie siurbia musu pensiju likucius, minimalu atlyginima, jaunu zmoniu ateities svajones, jie taiko savo patiketini prakist pro adatosskylute",kad galutinai paimtu i rankas virsu. Po tokios tvarkos zmones pradeda ilgetis Rusu!Pats geriausias budas pervesti pinigus i Lenkijos bankus, o ka kita veikti? Kelniu ir sijonu etapas gal iki pavasario baigsis? Viespatie, padek mums vargsams sulaukt pavasario! Gripas, holera ir kitos negandos nneapleizia. Lietuvvos..

izabele

izabele portretas
a kodel nestsisakius skandinaviskus vagius turekim savo banka lietuviska tikie mokesciai dideli ten tokiu mokesciu nera cia rado durniu gauja ir isnaudoja mumis su paesidaveliu vasiliausku priekyje nauseda lietuvos zmonijos isdavikai atsisakom pervedimus reikalaujam grynais arba kurti tik savo tautos bankus be situ vagiu dar kazkas nori matyti prezedenta nauseda melagi uztenka mums serti tuos parazitus
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių