Brakonierius miške pametė ginklą?

Šeštadienio vakarą Kretingos rajone į mišką laukiniams žvėrims maisto atvežę medžiotojai šalia gyvūnų šėryklos aptiko, kaip spėjama, brakonierių pamestą medžioklinį šautuvą. Pareigūnai aiškinasi, kam galėjo priklausyti ginklas, nes ginklų registre šis šautuvas neregistruotas.

Šeštadienio vakarą, apie 19 val., Kretingos rajone ties Mikoliškių kaimu, į mišką su maistu laukiniams žvėrims atvykę medžiotojai šalia šėryklos rado ant žemės numestą vienvamzdį medžioklinį šautuvą.

Iškvietus pareigūnus, ginklas perduotas policininkams, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR Baudžiamojo kodekso 253 str. 1 dalį – dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais.

Tačiau kam galėtų priklausyti ginklas kol kas neaišku, nes ginklų registre šautuvas neregistruotas.

Šį savaitgalį tai jau antras panašus incidentas. Penktadienio rytą Klaipėdos rajone, Vėžaitinės miške, pareigūnai sulaikė penkiasdešimtmetį, kuris su savimi nešėsi, kaip paaiškėjo, neregistruotą 16-o kalibro medžioklinį vienvamzdį šautuvą, su savimi turėjo ir tris to paties kalibro šovinius.

Sulaikytasis buvo neblaivus, jis uždarytas į areštinę.

Pastarosiomis savaitėmis pagausėjus pranešimų apie brakonieriavimą, sukruto ir pilietiški žmonės, kurie neabejingi neteisėtam laukinių gyvūnų žudymui.

Apie ginkluotą pėsčiomis keliu einantį, įtarimų sukėlusį vyrą, su medžiokliniu šautuvu policijai pranešė pro šalį važiavęs neabejingas pilietis.

Pagal įstatymą, asmuo, kuris neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Zurnalistas yra kasdiena prisisproges. Nesiorentuoja todel ir klausineja. Kazin kuo uzsiima ponulis redaktorius. Gal kartu laka?

zenonas

zenonas portretas
Klausyk, užknisai Tamsta pats su tais klaustukais. Žurnalistė deda klaustuką todėl, kadangi nematė ir nežino, deja kaip ir Tamsta, ir aš, kas tą šautuvą pametė. Tarkim aš, visai ne brakonierius, įsigijau šautuvą nušauti antstolį Zelezniovą, po to persigalvojau ir nunešiau jį prie šėryklų, medžiotojams. O galimai norėjau patikrinti medžiotojų sąžiningumą. O gal pareigūnai tikrina jų sąžiningumą, šautuvas kaip "primankė". Čia reikėjo klaustuko, bet Tamstai nepatiks, ką su Jumis daryti. Vietoje klaustuko padėjau tašką, dabar patinka. Vėl negaliu dėti klaustuko,

tadas zurnalistui.

tadas zurnalistui. portretas
o pas ka tu cia antrasteje klausi?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių