Gyventojai sunerimę: į butus bando įsiveržti nepažįstamasis

Mogiliovo mikrorajone, Vaidaugų gatvėje, gyvenanti klaipėdietė ne juokais sunerimo, kai įtartinas tipas bandė įsiveržti į jos būstą. Tą patį neseniai patyrė ir Naujakiemio, Kuncų gatvėse gyvenantys miestiečiai. Policijos pareigūnai pataria gyventojams rakinti duris ir įspėti savo atžalas, kad neįsileistų nepažįstamųjų.

Antradienio rytą, apie 7.45 val., paauglys buvo vienas namuose, kai išgirdo keistą garsą. Prisiartinęs prie durų ir žvilgtelėjęs pro akutę jis išvydo stovintį nepažįstamąjį. Šis akivaizdžiai bandė patekti į vidų, lenkė durų rankeną. Išsigandęs vaikas paskambino mamai.

"Vaikas paklausė vyriškio, kas jis toks, tačiau tas tylėjo, nieko nesakė. Tai buvo aukštas ir tamsiai apsirengęs vyras", – apibūdino klaipėdietė.

Paaugliui  pagąsdinus, kad iškvies policiją, tipas pasišalino.

Esą tokių atvejų iki šiol nėra buvę. Juolab kad daugiabučio namo Vaidaugų gatvėje laiptinė – rakinama.

"Laiptinėje yra domofonas, be kodo ar specialaus rakto į ją neįeisi. Spėju, kad palaukė, kol kas nors išeis iš laiptinės ir tuo metu pateko į namo vidų", – svarstė pašnekovė.

Atidaryti svetimo buto duris įtariamieji neseniai mėgino ir Naujakiemio, Kuncų gatvėse. Dažniausiai tokie vagys bando laimę rytais ar dienos metu, kai suaugę žmonės dirba ir namai tušti. Todėl gyventojai raginami išlikti budriais, nepalikinėti atrakintų durų.

Policijos budėtojų duomenimis, pastarosiomis dienomis pranešimų apie bandymus įsibrauti į klaipėdiečių butus gauta nebuvo. Kartais ko nors panašaus pasitaiko, bet retai.

Kaipt teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Jūratė Albrektienė, vagystės iš butų fiksuojamos visame mieste, esą specifinių rajonų, kuriuose tų vagysčių būtų daugiau, pareigūnai neišskiria.

"Be abejo, atsargiems reikėtų būti visada: policija pataria užsirakinti duris, įspėti vaikus, kad neįsileistų nepažįstamųjų", – sakė J.Albrektienė.

Pastebėjus prie durų įtartinus vyrus ar moteris, juolab klibinančius rankenas, reikia nedelsiant skambinti telefonu 112, apibūdinti įtariamuosius. Policija, gavusi oficialų pranešimą, visuomet atvyks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Nusikaltėliai naudoja psichinius ligonius žvalgybai, taip išsiaiškina kur kokios spynos ir kokia apsauga, kaip kaimynai reaguoja.

Tomas

Tomas portretas
Visi susivienykime ir pagaukime tą šunsnukį. Gal net paviešinkime kaip jis atrodo. Tas bjaurybė turi būti pričiuptas ir nubaustas.

hm

hm portretas
simta zmoniu kaip supratau mate,bet nieks dar nepagavo,kaz koks spajdrmenas
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių