Pereiti į pagrindinį turinį

HBH savininkei leista išvykti

2014-10-03 12:02

Pareigūnų pradėtas tyrimas dėl slepiamų mokesčių pramogų komplekse HBH sukėlė visuomenėje daug klausimų.

Redakcijos archyvo nuotr.

Pareigūnų pradėtas tyrimas dėl slepiamų mokesčių pramogų komplekse HBH sukėlė visuomenėje daug klausimų.

Kas įskundė pamėgtos pasilinksminimo vietos savininkę? Ar dar galėsime lankytis pamėgtoje vietoje? Ar pranešimas apie neteisėtus veiksmus HBH nėra kurio nors darbuotojo ar buvusio savininkės sutuoktinio kerštas? Kokios bylos perspektyvos? Kas gresia kaltininkėms, jeigu jų kaltė bus įrodyta?

Atsakyti į šiuos bei kitus klausimus ėmėsi tyrimą atliekančios bei kuruojančios institucijų vadovai: Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevičius, tyrimą kuruojantis prokuroras Linas Kiaurakis ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos Klaipėdos apygardos viršininkas Regimantas Sriebalius.

Pareigūnai patvirtino, kad įtarimai dėl sukčiavimo, didelės vertės svetimo turto pasisavinimo ir apgaulingo buhalterijos tvarkymo pareikšti bei rašytinis pasižadėjimas neišvykti taikomas įmonės savininkei Radai Matulevičienei, HBH vyriausiajai finansininkei bei kasininkei. Įtariamųjų ratas gali plėstis.

Antradienį pirmoje dienos pusėje, kai pramogų komplekse netoli Palangos lankytojų dar nebuvo, čia užgriuvo apie 30 pareigūnų. Jie per porą valandų atliko kratas bei paėmė dokumentus. Tuo pačiu metu panašūs veiksmai atlikti ir Vilniuje esančiame bendrovės padalinyje.

Pasak prokurorų, taip siekta užtikrinti, kad nebūtų sunaikinti jokie bylai svarbūs dokumentai.
Vėliau kompleksas atvėręs duris lankytojams.

Tyrimas buvo pradėtas ir slapta vykdomas prieš du mėnesius, kai buvo surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių įtarti, kad apie 30 ar 40 procentų pajamų nuo valstybės slepiama siekiant nemokėti mokesčių, imtasi kratų.

Tyrėjai kol kas ketina patikrinti dvejų metų šios įmonės buhalteriją. Teigiama, kad HBH buvo sukurta visai sistema pajamoms slėpti, bei mokesčiams nemokėti. Todėl komplekse buvo įrengtas bankomatas, tačiau sumokėti už paslaugas kortele nebuvo leidžiama. Dažnas klientas negaudavo kvito.

Vakar pareigūnai minėjo skaičius: gali būti, kad per porą metų buvo nuslėpta apie penki milijonai litų gautų pajamų, valstybei nesumokėta per milijonas litų mokesčių. Vien per rugpjūtį, pirminiais duomenimis, nuslėpta apie 800 tūkst. litų pajamų.

Tyrimas gali trukdi netrumpą laiką, nes reikės atlikti finansinių operacijų ekspertizes bei patikrinimus.

„Tai vienas stambiausių pastarojo meto sukčiavimo atvejų Vakarų Lietuvoje. Įtariamųjų turtui uždėtas areštas, taip bandoma užtikrinti galimų civilinių ieškinių atlyginimą“, - teigė R.Sriebalius.

Baudžiamasis kodeksas už nusikaltimus, kuriais įtariamos HBH vadovės, numato laisvės atėmimo bausmes. Du nusikaltimai įvardijami, kaip sunkūs, už juos gresia iki 10 metų nelaisvės.

Beje, R.Matulevičienė gavo prokurorų leidimą išvykti iš šalies, pareigūnai įsitikinę, kad moteris nuo teisingumo nepabėgs.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų