Į butą užsukusios nepažįstamosios buvo vagilės: senolis pasigedo 7,5 tūkst. eurų

Uostamiesčio policijos pareigūnams tenka aiškintis pinigų vagystės iš senolio namų aplinkybes. Paieškas sunkina tai, kad žmogus apie nusikaltimą pranešė tik po dviejų savaičių.

84-erių klaipėdietis į policiją kreipėsi trečiadienį. Jo papasakota istorija galėtų tapti pamoka ne tik pačiam nukentėjusiajam, bet ir kitiems pagyvenusiems žmonėms.

Pagyvenęs klaipėdietis pasakojo, kad vasario 3 dieną, apie 13 val į jo namų duris paskambino nepažįstama moteris. Kai pensininkas atidarė duris, ji įsiprašė vidun, tikindama, kad norėtų pirkti šiame name butą.

Pokalbis užtruko, kiek vėliau nekviesta viešnia paprašė vandens.

Šeimininkas toliau kalbėdamas nupėdino į virtuvę ir toliau kalbėdamas pylė vandenį. Staiga jis išgirdo kažkokį keistą garsą.

Iškart po to atėjūnė suskubo išeiti.

Kai ją išleido, vyras apžiūrėjo slaptavietę, kurioje laikė santaupas. Kambaryje už popierinės dėžės jis neberado dviejų piniginių, kuriose, kaip jis vėliau teigė policininkams, buvo 7,5 tūkst. eurų.

Kodėl senolis gaišo pranešti apie vagystę policijai, neaišku.

Savaitgalį Žemaitijoje, Tverų miestelyje taip pat aukų ieškojo dvi patalynės pardavėjos. Jos apsilankė keliose sodybose.

Prekeivės užsuko ir į 79-erių moters namus. Kol viena jų skleidė prieš šeimininkę audeklus, kita įsmuko į miegamąjį ir nesunkiai rado jos santaupas.

Vos tik šeimininkė pasisuko eiti į kambarį, kuriame laikė pinigus, tarpduryje susidūrė su antra atėjūne. Šeimininkė ėmė šaukti, o vagilės spruko.

Nukentėjusioji prarado 4 tūkst. eurų.

Rietavo policijos komisariato pareigūnai tą patį vakarą nustatė įtariamąsias. Jos atvyko iš kitos Žemaitijos vietovės. Panašių nusikaltimų yra buvę ir kitose vietovėse, pareigūnai aiškinasi, ar tos pačios moterys nebus apvogusios ir kitų žmonių. Tikėtina, kad vagilės galėjo sugalvoti ir kitų pretekstų patekti į aukų namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janė

Janė portretas
Pas vyrus yra taip, galvos jie neturi,jų galva randasi apačioje,jeigu vyriškumui galiojimo laikas praejo , vadinasi neturi ir galvos.Seniui ,84 metų prireikė moters, ką ta9 moteris veiks su nukalusiu senių ,kurio vyriškumui galiojimo laikas praėjo.Su tokiu keverza ir vyresne neturės ką veikti.Pavogė pinigus durneliui.Bus pamoka kitiem.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių