Įmonės direktorius aiškinsis dėl galimai padarytos daugiau nei 233 tūkst. eurų turtinės žalos

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Dalia Mackevičienė Klaipėdos apylinkės teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje vienos Vilniuje registruotos įmonės direktorius kaltinamas skolininko nesąžiningumu. Skaičiuojama, kad jau ne kartą anksčiau teisto vyro vadovaujama įmonė, galimai, padarė daugiau nei 200 tūkst. eurų turtinės žalos penkioms Lietuvoje registruotoms įmonėms ir beveik 30 tūkst. eurų žalą Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, 32-ejų metų įmonės direktorius ir akcininkas, žinodamas, kad jo vadovaujama bendrovė turi įsiskolinimų kreditoriams ir dirba nuostolingai, iš įmonės kasos galimai išsimokėjo sau daugiau nei 100 tūkst. eurų dividendų. Taip pat, įtariama, kad finansinių sunkumų patiriančios įmonės vardu, minėtasis direktorius galimai sudarinėjo ir paskolos sutartis, kuriomis suteikė paskolas sau, kitoms savo valdomoms įmonėms bei fiziniam asmeniui. FNTT pareigūnų atlikto tyrimo metu paaiškėjo, kad ties bankroto riba atsidūrusi įmonė suteikė paskolas, siekiančias nuo 12 tūkst. iki 15 tūkst. eurų. Tokiais būdais vyras, būdamas materialiai atsakingas už įmonės lėšas ir bendrovės veiklos organizavimą, sumažino galimybę padengti susidariusias skolas ir padarė turtinę žalą kreditoriams.

Prokuroro nutarimu, kaltinamajam skirtas laikinas nuosavybės teisės apribojimas turtui bei uždraustas disponavimas banko sąskaitose esančiomis piniginėmis lėšomis.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas dėl savo sunkios ekonominės padėties ar nemokumo, kai akivaizdžiai grėsė bankrotas, paslėpė, iššvaistė, perleido, pervedė į užsienį ar nepateisinamai pigiai pardavė turtą, kuris galėjo būti pateiktas skoloms padengti, ir dėl to padarė turtinės žalos kreditoriams, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki trejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

galimai, padarė daugiau nei 200 tūkst. eurų

galimai, padarė daugiau nei 200 tūkst. eurų   portretas
Viskas aišku ,kaip diena. Jeigu rašo ,kad GALIMAI PADARĖ - NENUTEIS, išlips sausas iš balos.

Taigi

Taigi portretas
"Sąžiningieji "verslininkai , ką reikia stebėtis

>

> portretas
Nesuprantu,jei "valstybes" vardu, chebra skolinasi milijardus ir isidalina,tai "tut vsio zakonno" ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių