Judrioje Klaipėdos sankryžoje – autobusų avarija: susidūrimo metu griuvo ir susižalojo keleivė

Trečiadienio popietę Taikos ir Baltijos prospektuose susidarė automobilių kamšatys, jas sukėlė dviejų autobusų susidūrimas. Eismo įvykio metu nukentėjo penki žmonės.

Avarija judrioje žiedinėje Taikos ir Baltijos prospektų sankryžoje, dažnai vadinamoje gaudykle, įvyko 15.05 val. "Klaipėdos autobusų parko" autobusas rėžėsi į prieš jį važiuojančio kitos bendrovės autobuso galą.

Į įvykio vietą skubėjo ugniagesiai ir medikai.

"Klaipėdos autobusų parko" autobuse viena keleivė nugriuvo, jai iki medikų atvykimo gelbėtojai uždėjo kaklo įtvarą.

Greitosios medicinos pagalbos ekipažai į ligoninę išgabeno nugriuvusią keleivę ir mergaitę. Dar trims nukentėjusiems patarta patiems kreiptis į gydymo įstaigas, ko gero, jie gydysis ambulatoriškai.

Kol ugniagesiai šlavė nuo gatvės duženas, policininkai ėmėsi reguliuoti eismą. Pravažiuoti sankryžą buvo sunku apie valandą.

Transporto priemonės lėtai judėjo dar ir todėl, kad kiekvienas važiuojantis pro šalį stengėsi lėtinti ir apžiūrėti avarijos padarinius.

Bendrovės "Klaipėdos autobusų parkas" vadovas Vaidas Ramanauskas pasakojo, ką sužinojo iš vairuotojo. Esą jis sustojo prie žiedinės sankryžos už kito autobuso, o kai atsirado galimybė judėti, abu pradėjo važiuoti.

Žiedinėje sankryžoje reikia veikti greitai, todėl pirmojo autobuso vairuotojas sureagavo žaibiškai, kai žiedinėje sankryžoje prieš jį kažkoks automobilis staiga persirikiavo. Kad į jį neatsitrenktų, autobuso vairuotojas paspaudė stabdžio pedalą.

Paskui jį važiavusio autobuso vairuotojas būtent tuo metu žvilgtelėjo į kairę, kad įsitikintų, kad iš tos pusės neatvažiuoja kokia nors transporto priemonė.

Būtent tuo metu jo vairuojamas autobusas rėžėsi į važiavusįjį priekyje. Abiejų greitis nebuvo didelis. Abu vairuotojai – blaivūs.

"Mūsų vairuotojas – patyręs, geras, nėra lakstantis, bet įvykį turime. Jie abu neįvertino, kad žiede važiuojantis automobilis persirikiuos. Neteisinu, bet kai vairuoji, visko būna, – kalbėjo V.Ramanauskas. – Keleiviai yra apdrausti, žalą nukentėjusiesiems apmoka draudimo kompanija. Po įvykio būna nustatomas kaltininkas, jei kaltė – mūsų, keleiviai kreipiasi į draudimą. Pagal jų patirtus sužalojimus ir pinigais įvertintą žalą draudimas apskaičiuoja kompensacijos dydį ir išmoka šias išmokas."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dirbes

Dirbes portretas
Didinkit grafikus dar ilgiau. Siulau visiem cia rasantiems isbandyti save prie buso vairo. Pas privatininkus varysit po 15-16 val beveik kiekviena diena. Mokejo visada juodais pinigais, autobusai netvarkingi, niekas neveikia, stabdziu nera, sildymo nera, kondicioneriu nera. Senai reikia panaikinti sias "Saraskinas kontoras"

Duhai masinu vairuotojai

Duhai masinu vairuotojai portretas
O kad masinu vairuotojai nemoka vairuot taip px

maciau

maciau portretas
10 rėžėsi į 3 užpakalį
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių