Klaipėdoje dėl prasikaltusių nepilnamečių merginų priežiūros spręs savivaldybė

Dvi nepilnametės, kaip įtariama, birželį Klaipėdoje smurtavusios prieš kitą nepilnametę, baudžiamosios atsakomybė išvengė, bet uostamiesčio savivaldybė spręs dėl priežiūros priemonių šioms merginoms, pranešė prokuratūra.

Tuo metu Klaipėdos teismas kitoje byloje dviem nepilnamečiams skyrė elgesio apribojimą 1 metams, įpareigojant juos per šį laikotarpį tęsti mokslą bei laikytis mokinio elgesio taisyklių.

Minėtas elgesio apribojimas buvo priimtas baudžiamojoje byloje dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo nepilnamečiui.

Iš pradžių buvo atliekamas tyrimas dėl plėšimo. Nustačius, kad plėšimo nebuvo, tyrimas perkvalifikuotas.

Per tyrimą nustatyti du nepilnamečiai, kurie liepos 1 dienos vakarą šalia vieno prekybos centrų Klaipėdoje mušė kitą nepilnametį ir tai transliavo socialiniuose tinkluose.

Vaikinams pareikšti įtarimai, tačiau nuo baudžiamosios atsakomybės jie atleisti. Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, kad įtariamieji yra nepilnamečiai, pirmą kartą padarę tyčinį nesunkų nusikaltimą. Jie taip pat prisipažino padarę nusikalstamą veiką, nuoširdžiai dėl to gailisi, atlygino padarytą žalą, abu įtariamieji mokosi, savo poelgį vertina kritiškai, yra neteisti.

Teismas šiems asmenims skyrė elgesio apribojimą 1 metams, įpareigojant juos per šį laikotarpį tęsti mokslą bei laikytis mokinio elgesio taisyklių.

Kitas ikiteisminis tyrimas buvo atliekamas dėl grupės nepilnamečių merginų, šių metų birželio 13 dieną smurtavusių prieš kitą nepilnametę šalia Danės upės ir taip pažeidusių viešąją tvarką.

Įvertinus surinktą medžiagą, gauta pakankamai duomenų, objektyviai patvirtinančių, jog buvo padarytas viešosios tvarkos pažeidimas.

Per tyrimą nustatytos dvi pažeidėjos merginos, kurios negali būti teisiamos, nes veikos padarymo metu nebuvo tokio amžiaus, nuo kurio asmuo atsako pagal baudžiamuosius įstatymus.

Prokurorė, vadovavusi šiam ikiteisminiam tyrimui, kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją dėl minimalios priežiūros priemonių skyrimo abiem nustatytoms nepilnametėms merginoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Gaila,kad nėra kolonijos,kaip tarybiniais laikais.Ten išauklėti ko tėvai nesugebėdavo.Daro nusikaltimus nepilnamečiai.Žinodami,kad jų niekas nenbaus,nes jie yra nepilnamečiai.

Budelis

Budelis portretas
Ką čia svarstyti, sukišti baidykles i vaikų zoną, tegul dirba šluota.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių