Klaipėdoje įtariamieji narkotikų platinimu iš 14 aukšto spruko balkonų konstrukcijomis

  • Teksto dydis:

Klaipėdos kriminalinė policija skelbia sulaikiusi tris įtariamuosius disponavimu labai dideliu narkotikų kiekiu.

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities policija, du asmenys vengdami sulaikymo iš 14 aukšto spruko balkonų konstrukcijomis.

Vasarį kriminalinės policijos pareigūnai gavo duomenų apie ieškomo 29 metų klaipėdiečio galimą buvimo vietą viename iš Klaipėdos daugiaaukščių gyvenamųjų pastatų ir ten nuvyko.

Įtariama, kad ieškomas asmuo, vengdamas sulaikymo, kartu su 32 metų vyriškiu, skubiai pasišalino leisdamiesi žemyn balkonų konstrukcijomis iš 14-ame aukšte esančios patalpos.

Tą pačią dieną pareigūnai paieškomą 29 metų asmenį sulaikė Klaipėdoje, Birutės gatvėje.

Šis niekur nedirbantis vyriškis teisėsaugai gerai žinomas – anksčiau teistas už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą, nesunkų sveikatos sutrikdymą, vagystes, plėšimus, sukčiavimą, turto sunaikinimą ar sugadinimą, neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis, viešosios tvarkos pažeidimą, antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimą arba pagrobtojo panaudojimą.

Prie pastato, kuriuo bėgliai leidosi žemyn, policijos pareigūnai rado daugiau nei 650 g narkotinės medžiagos – kanapių dervos.

Gyvenamojoje patalpoje, kurioje, įtariama, buvo apsistoję abu vyriškiai, uostamiesčio teisėsaugininkai rado kanapių auginimui pritaikytą įrangą, apie 2,9 kg kanapių, psichotropinės medžiagos – tetrahidrokanabinolio, elektronines svarstykles su narkotinių medžiagų pėdsakais bei smulkintuvą.

Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tęsiant tyrimo veiksmus ir gavus duomenų apie 32 metų vyriškio galimą buvimo vietą, balandį Poilsio gatvėje teisėsaugininkai sulaikė pastarojo 21 metų, kaip įtariama, bendrininką.

LNK reportažas:

Atliktų kratų metu, anksčiau neteisto, vienoje iš uždarųjų akcinių bendrovių dirbančio klaipėdiečio namuose rasta daugiau nei 1,7 kg kanapių, apie 270 g miltelių (125 g gryno) kokaino, kanapių dervos, dvejos elektroninės svarstyklės bei smulkintuvas su narkotinių medžiagų pėdsakais.

Gegužę Klaipėdoje, Alyvų gatvėje, policijos pareigūnai sulaikė niekur nedirbantį, anksčiau Lietuvoje neteistą 32 metų klaipėdietį

Šio tyrimo metu visų rastų ir paimtų narkotinių (psichotropinių) medžiagų kaina nelegalioje rinkoje gali siekti 80 tūkst. eurų.

Neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu įtariami trys asmenys, o du iš jų – ir neteisėtu kanapių auginimu.

Visi trys įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau dviem iš jų paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Trečias, anksčiau ieškotas įtariamasis pasiųstas į pataisos namus laisvės atėmimo bausmės atlikimui už kitas nusikalstamas veikas.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į dviem įtariamiesiems priklausančias pinigines lėšas – daugiau nei 11 tūkst. eurų, kurie buvo rasti ir paimti kratų metu.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

Už neteisėtą didelio kiekio kanapių auginimą baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Siuksles sodinkit .Tai bailiai

KAUNAS

KAUNAS portretas
PAS JUS TAI TEN BENT DYRBA,O PAS MUS MENTAI TURBUT DUOKLES SUSIRENKA,PREKYBA LAISVAI VYKSTA,PRASOM PAS MUS I SVECIUS,GAL JUS IR CIA TVARKA PADARYTUMET...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių