Klaipėdoje parduotuvių langus išdaužę ir alkoholinius gėrimus grobę asmenys – nustatyti

Momentinėmis vagystėmis vadinami nusikaltimai uostamiestyje jau kelerius metus buvo pamiršti. Lapkritį staiga pasipylė pranešimai apie išdaužytus parduotuvių langus ir pagrobtus alkoholinius gėrimus.

Per porą savaičių Klaipėdoje dužo penkių parduotuvių langai.

Troškulio iškamuotieji veikė labai greitai. Pinigų ar seifų jie neieškojo. Stvėrė alkoholio butelius ir leidosi bėgti.

Apsaugos darbuotojai neaptikdavo jų pėdsakų, kaip ir iškviesti policininkai, kurie atvykdavo dar vėliau.

Vienintelis liudijimas – vaizdo stebėjimo kamerų įrašai.

Vagys veikė visoje Klaipėdoje, pradedant Audros gatve šiaurinėje miesto pusėje, vėliau panašių įvykių buvo ir miesto centre, o pastarosiomis dienomis siautėta pietinėje miesto pusėje.

Ar šeštadienį, apie 5.30 val., išdaužę vieno prekybos centro langus, nusikaltėliai įvykdė paskutinį išpuolį, dar nežinia.

Būta dar vieno atvejo, kai vagims nepavyko patekti į vidų, todėl policininkai ikiteisminio tyrimo dar nepradėjo. Mažai abejojama, kad tai buvo tų pačių asmenų darbas.

Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai oficialiai dar nesigiria nutvėrę įtariamuosius, bet ir neneigia, kad juos jau nustatė ir net sulaikė.

Akivaizdu, kad šie asmenys įtariami ne vienu nusikaltimu, o visais penkiais. Jiems teks atlyginti už sudaužytus langus bei duris ir pagrobtus gėrimus.

Visi įtariamieji yra jauni žmonės, jų elgesio motyvai kol kas nežinomi. Vien noru pasigerti neišleidžiant savų pinigų tokį nusikaltimą būtų sunku paaiškinti.

Kaip antradienį informavo Klaipėdos policija, pareigūnai operatyviai – tą pačią dieną, apie 20 val. – septyniolikmetį ir aštuoniolikmetį įtariamuosius sulaikė ir uždarė į areštinę. Lapkričio 15 dieną teismo sprendimu abu anksčiau ne kartą už vagystes jau teisti įtariamieji suimti mėnesiui.

Pastaruoju metu Klaipėdoje vitrininiai langai dužo ne tik parduotuvėse.

Buvo ir kitokių įvykių, kai brangiai kainuojantys langai ir vienos mokyklos išorinės sienos apdaila buvo daužomi iš chuliganiškų paskatų. Šiuos atvejus policininkai tikino taip pat išaiškinsią.

Neretai įtariamuosius padeda atpažinti vaizdo įrašai.

Prekybos centrai ir mažesnės parduotuvės paprastai yra apdraustos nuo vagysčių, vagių padarytą žalą atlygina draudimo bendrovės. Todėl nuteisti kaltininkai dažniausiai įpareigojami atlyginti nuostolius draudikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kl

Kl portretas
Skeltanagiai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių