Klaipėdoje iš ugdymo įstaigos pavogti du kompiuteriai ir 10,3 tūkst. eurų

Mieste apvogta vaikų ugdymo įstaiga. Dingo vertingi jai daiktai. Policininkai bando iš rastų pėdsakų nustatyti kaltininkus.

Ankstų trečiadienio rytą atėję į darbą vienos Herkaus Manto gatvėje įsikūrusios ugdymo įstaigos darbuotojai suprato, kad naktį čia pabuvojo vagys. Darbuotojai pastebėjo ant lango laužimo žymių.

Kabinete nebebuvo dviejų kompiuterių, o seifas buvo ištuštintas. Vagys pagrobė jame laikytus 10 309 eurus.

Darbuotojai nedelsdami iškvietė policininkus.

Po dienos tyrimą iš miesto policijos komisariato perėmė Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimų pareigūnai.

Vakar vis dar buvo tiriamos nusikaltimo aplinkybės. Panašu, kad nusikaltėliai turėjo žinoti kokio grobio gali tikėtis įstaigoje.

Dar nežinia, ar atsitiktinumas, o gal vagys žinojo, kad seifo rakts laikomas tame pačiame kabinete, o jo jį rasti nebuvo sudėtinga.

Panašiais atvejais kriminalistų žvilgsniai pirmiausiai nukrypsta į įstaigos darbuotojus. Jiems tenka ne tik paaiškinti, ką veikė nusikaltimo metu, bet ir prisiminti, ar kam nepasakojo apie darbovietėje laikomas vertybes. Kartais paaiškėja, kad nusikaltimą įvykdė seniai nebedirbantis įstaigoje žmogus arba akylus interesantas.

Prieš kelerius metus panašiai buvo apvogta profesinė mokykla. Pareigūnai tada susekė prieš septynerius metus toje mokykloje mokslus krimtusį vaikiną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tėvas

Tėvas portretas
Mokykla ir tokia suma grynųjų....gal ne tik vagystę reik tirti

Pensininkas

Pensininkas portretas
Patalpos: rūsys, butas, biuras, parduotuvė, policija, prokuratūra ir t.t.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių