Klaipėdos apskrityje mažėja kyšininkų?

Gruodžio 9-ąją buvo minima Tarptautinė antikorupcijos diena. Šia proga Klaipėdos apskrities pareigūnai pasidžiaugė, kad situacija dėl piliečių bandymo papirkti pareigūnus kasmet – gerėjanti.

Dėl kyšininkavimo, pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 225 straipsnį, per pastaruosius penkerius metus Klaipėdos apskrityje nepradėtas nė vienas ikiteisminis tyrimas.

Dėl papirkimo pagal BK 227 straipsnį 2020 m. ir 2021 m. Klaipėdos apskrityje pradėta po tris ikiteisminius tyrimus, 2019 m. pradėti šeši, o 2017 m. – net 23 ikiteisminiai tyrimai.

Per vienuolika 2022 m. mėnesių pradėti keturi ikiteisminiai tyrimai, du iš jų – dėl bandymo papirkti policijos pareigūnus.

Pastebima, kad itin dažnai kyšius siūlo siekiantieji išvengti administracinės atsakomybės.

Pavyzdžiui, šių metų birželio 20-ąją, apie 5 val., Kalnupės gatvėje 46-erių metų vairuotojui buvo nustatytas 0,61 prom. neblaivumas. Norėdamas išvengti baudos vyras pasiūlė pareigūnams sumokėti 200 eurų kyšį.

Liepos mėnesį Rietavo apylinkėse, Antkopčio kaimo ribose, krovininio automobilio vairuotojui taip pat buvo nustatytas neblaivumas – 1,91 prom.

Šį kartą 36-erių vyriškis bandė "susitarti" su pareigūnais, į ranką įsprausdamas penkių šimtų eurų kupiūrą. Vyras buvo sulaikytas.

Policijos pareigūnai primena, kad, už bandymą papirkti valstybės tarnautoją ar jam prilyginamą asmenį, pilietis gali būti baudžiamas bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu nuo ketverių iki septynerių metų (pagal BK 227 straipsnį).

Siekiant ugdyti ir pačius jauniausius gyventojus, policijos pareigūnai bendrauja su moksleiviais, taip pat kartu su socialiniais partneriais rengia prevencines antikorupcines priemones "Švarus vairuotojas" ar "Kyšis išpurvina".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Makaronas

Makaronas portretas
Jio mažėja gal išmoko dalintis

matomai cia toks REKLAMINIS SOU

matomai cia  toks REKLAMINIS SOU  portretas
tarptautines antikorupcijos dienos proga....

ne kysininku mazeja a...

ne kysininku mazeja a... portretas
liaudis skursta.... ner is ko duot...ner...ir senei jau neber...nes viskas sukontroliuota ir atimta legaliai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių