Klaipėdos miesto gatvėse – „Gladiatoriaus“ gaudynės

Chuliganiškai mieste manevravusį taksi vairuotoją gaudė visas būrys klaipėdiečių ir keli policijos ekipažai. Neadekvačiai laigančios škodos viražus sekė internautai, kiti vairuotojai apie jo buvimo vietą informavo patrulius, kol galiausiai iš pažeidėjo buvo atimtas pažymėjimas. Tačiau jau kitą rytą žmogus vėl sėdo prie vairo.

Mašiną papuošė kirviu

Juoda "Škoda Superb" daugeliui miestiečių jau yra senokai pažįstama.

Ant jo stogo švyti mėlynos spalvos taksi ženklas. Tokios pat spalvos lempos yra įmontuotos į priekines automobilio groteles.

O štai mašinos išorėje yra ką paskaityti – kairės pusės vairuotojo ir keleivio dureles puošia išskirtinis įrašas "Ginti, saugoti, padėti".

Kitoje pusėje automobilis paženklintas žinomos uostamiesčio taksi įmonės telefono numeriu.

Didžiausią įspūdį keistuolis vairuotojas siekė padaryti važiuojantiems paskui. Ant automobilio bagažinės dangčio puikuojasi užrašas "Gliadiator", o virš jo pritvirtintas tikras metalinis kirvis.

Gatvėse kėlė šiurpą

Prie šio keisto automobilio vairo sėdėjo 1990 metais gimęs jaunuolis.

Klaipėdiečių dėmesį šis vairuotojas ypač ėmė traukti antradienį po pietų. Šį keistai laviruojantį automobilį užfiksavo ne vienas žmogus.

 

 

Šilutės plento ir Kauno gatvių sankryžoje vairuotojas sukėlė avarinę situaciją ir pasišalino.

Vienas vairuotojas tikino matęs, kaip šis jaunuolis sukėlė avarinę situaciją prie pėsčiųjų perėjos. Tuo metu vienas automobilis antroje eismo juostoje sustojo praleisti pėsčiojo. Taksi automobilis užlindo šiam prieš pat nosį iš pirmosios juostos, o galų gale papildoma juosta nusuko į kairę.

Kitas klaipėdietis liudijo, jog šį taksi matė stovintį prie Šilutės plento ir Baltijos prospekto žiedinės sankryžos įjungtais visais žibintais.

"Įtariu, bandė akinti vairuotojus, važiuojančius žiedine sankryža", – versiją kėlė žmogus.

18 val. 15 min. šis taksi išsuko iš degalinės, esančios Vilniaus plento pradžioje. Šis taksi, pasak liudininkų, išriedėjo prieš eismą, įsijungęs mirksinčias šviesas.

"Kaip policijos mašina atrodė. Priekinio numerio nebuvo matyti, nes LED lempos stipriai švietė. Priešais mane jis apsisuko ir grįžo į žiedą", – tikino liudininkai.

Esą šis automobilis suko ratais žiedinėje sankryžoje, įsijungęs avarinius signalus, LED lempas ir dar mirksėdamas priekiniais žibintais.

Socialinio tinklo "Facebook" vartotojai pastebėjo, jog už priekinėse variklio gaubto grotelėse įmontuotus mėlynys LED šviestuvus vertėtų atimti techninės apžiūros taloną šiam automobiliui, nes tokia mašinos "puošyba" kelia grėsmė kitiems eismo dalyviams.

Kitas vairuotojas tikino, jog ši mašina jį persekiojo iki Plieno gatvės, o vairuotojas mirksėjo ilgosiomis šviesomis ir jungė garsinį signalą.

Kai klaipėdiečiui trūko kantrybė ir šis sustojo, taksi staiga apsisuko ir dingo.

Naudoja svetimą numerį

O štai vienas žmogus prisipažino akis į akį bendravęs su šiuo veikėju, jam teko pasinaudoti taksi paslaugomis. Žmogus liko šokiruotas vairuotojo keiksmažodžių lavinos ir paprašytos neadekvačios kainos už paslaugą.

Taksi įmonės, kurioje anksčiau yra dirbęs šis vyras, atstovai tikino, jog su juo atsisveikino, kai tik pasipylė gyventojų priekaištai.

"Tai muziką garsiai leido, tai keikėsi, daugybė žmonių rašė skundus. Mes su juo atsisveikinome. Nežinau, kas nutiko šiam žmogui, bet tai yra neadekvatus elgesys. Jis pas mus atėjo, kaip kuklus ir normalus vaikinas, paskui kažkas atsitiko", – prisiminė įmonės atstovas.

Bendrovė ne kartą ragino šį pilietį nuimti jam svetimos bendrovės taksi numerį, tačiau vairuotojas į kalbas nesileidžia.

"Paskambinus pasigirsta tik keiksmų lavina. Ką iš tokio paimsi? Su tokiu nepasibylinėsi", – apgailestavo įmonės vadovas.

Baustas 26 kartus

Šio vairuoto viražus antradienį sekė ne tik paprasti piliečiai, bet ir policijos pareigūnai.

Už tai vairuotojo pažymėjimas jam atimtas trims mėnesiams.

Kartą jaunuolis buvo sučiuptas, tačiau patikrinus jo blaivumą, matuoklis parodė nulius.

Jam vėl išriedėjus į miesto gatves, pareigūnai pasekė vyro kelionę.

"Pasekė, nufilmavo, sulaikytas jis buvo už pavojingą vairavimą. Už tai vairuotojo pažymėjimas jam atimtas trims mėnesiams. Taip pat skirta 85 eurų bauda", – tikino Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė.

Paaiškėjo, jog antradienį policija sulaukė penkių pranešimų apie chuliganišką 1990 metais gimusio vairuotojo elgesį.

Šis veikėjas sausio 20-ąją taip pat įkliuvo patruliams, jam skirta 60 eurų bauda už kelio ženklo nepaisymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
kas čia per valdžia ir per policija, jeigu VIENO chuligano negeba sutvarkyti?

Gta

Gta portretas
Zmogus gta prisizaide, rinko zvaigzdutes, ir kele statusa!

Bronele

Bronele portretas
O kas per nuotrauka gale strapsnio..Ar čia tas taksistas persirengęs i policininką, juk gale straipsnio visada fotkina apie ką buvo rašyta
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių