Klaipėdos pareigūnai ragina ir per karantiną nepamiršti saugumo

  • Teksto dydis:

„Saugios kaimynystės“ idėja paprasta – daugiabutyje, ar greta stovinčiuose namuose gyvenantys rūpestingi žmonės saugo ne tik savo, bet ir kaimynų, ar bendrą turtą.

„Saugios kaimynystės“ nauda yra akivaizdi – pernai Klaipėdoje, teritorijose, kuriose veikia „Saugios kaimynystės“ grupės, buvo įvykdyta tik 11 vagysčių, tuo metu 2018 m. fiksuotos 25, o 2017 m. – 28 vagystės. Pasak policijos pareigūnų, patys nusikaltėliai pripažįsta, kad „Saugios kaimynystės“ ženklas dažniausiai priverčia juos net nebandyti kėsintis į ten gyvenančių žmonių turtą.

Statistika rodo, kad „Saugios kaimynystės“ programa padeda sumažinti ne tik vagysčių ar įsilaužimų, bet ir vandalizmo bei sukčiavimo atvejų, mažina net Kelių eismo taisyklių pažeidimų skaičių. Geriems rezultatams pasiekti labai svarbus glaudus bendradarbiavimas – nusikaltimai dažnai iš vienos teritorijos persimeta į kitą, „Saugios kaimynystės“ grupėms svarbu suprasti naujausias nusikaltimų tendencijas ir gauti informaciją apie kriminogeninę padėtį jų teritorijoje. Todėl bendruomenės pareigūnai, atlikę nusikalstamumo analizę, nuolat organizuoja susitikimus su „Saugių kaimynysčių“ grupių atstovais bei reguliariai informuoja apie galimas grėsmes.

Sekant gerąja Vakarų šalių praktika, pirmoji „Saugios kaimynystės“ grupė uostamiesčio Rumpiškės g. buvo įkurta maždaug prieš du dešimtmečius. Dabar Klaipėdoje veikia 91 tokia grupė. Visoje Klaipėdos apskrityje jų yra 278. Visos yra aktyvios, nes policijos pareigūnai nuolat analizuoja šių grupių veiklą ir pasyviąsias pašalina iš kuruojamųjų sąrašo.

Per karantiną nemažos dalies bendrų veiklų tenka atsisakyti, tačiau rūpintis saugumu, stebėti aplinką, policijos pareigūnai ragina nepamiršti. Kai lankyti artimųjų, ypač vyresnio amžiaus, nerekomenduojama, greičiausiai pagalbos ranką gali ištiesti rūpestingi kaimynai, visada esantys greta, ranka pasiekiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Gar prieštvaninę nuotrauką įdėkite. Kalbama apie šiandieną.

Eksas

Eksas portretas
Nuotrauka vakarykštė? Tai visus esančius kadre bausti. Jei prieš karantininė ,tai neaktualu. O šiaip,kad dar ir policijos aktyvus patruliavimas'' karštuose taškuose'' būtų neblogai. Gaivinkit viešosios policijos patrulius, ne prie trikojų, o gyventojų teritorijose.

J

J portretas
Tai grupei pilna baida del karantino
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių