Klaipėdos pareigūnai ragina: praneškite policijai, jei patiriate smurtą artimoje aplinkoje

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities policija ragina – jei patiriate smurtą artimoje aplinkoje, ar žinote apie tokius atvejus, praneškite pareigūnams.

Policijos pareigūnai nuolat stebi ir analizuoja padėtį, susijusią su smurtu artimoje aplinkoje. Statistika rodo, kad Klaipėdos apskrityje ikiteisminių tyrimų dėl smurto artimoje aplinkoje pradedama mažiau – per 2020 metus buvo pradėta 830 tokio pobūdžio tyrimų, o 2019 metais – 949. Panaši tendencija ir Klaipėdos mieste – pernai pradėta 390, 2019 m. – 458 ikiteisminiai tyrimai.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą, ar įtariant, kad smurto grėsmė šeimoje reali, informaciją pareigūnai nedelsiant perduoda specializuotiems pagalbos centrams, kurių specialistai smurto aukoms teikia visą reikiamą pagalbą – psichologinę, teisinę ir kt. Jei smurto atvejai kartojasi, smurtautojai yra traukiami į rizikos asmenų sąrašus. Tokias šeimas policijos pareigūnai su socialiniais partneriais pagal galimybes lanko reguliariai, prižiūri, siūlo ir teikia reikiamą pagalbą.

Visuomenė tampa vis nepakantesnė tam kas vyksta aplink, tačiau, vis dar yra atvejų, kai aukos kaltina save, linksta smurtautoją pateisinti. Žinančius apie galimus smurto atvejus pareigūnai ragina nelikti nuošalyje ir pranešti policijai. Skatindami žmones būti pilietiškais, pareigūnai rengia įvairias prevencines priemones, dalija informacinę medžiagą. Nuo pernai lapkričio socialinių partnerių ir Lietuvos policijos iniciatyva šalyje vyksta ir socialinė kampanija, kai smurtą patiriantys asmenys pagalbos gali sulaukti tiesiog vaistinėje – atėjus į „Eurovaistinę“ tereikia vaistininkui pasakyti kodinę frazę „Kaukė – 19“ ir jis iškvies pagalbą.

Policijos pareigūnai ragina nebijoti ir kreiptis pagalbos – patiriantys smurtą taip gali apsaugoti ne tik savo sveikatą, bet ir galimai gyvybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Tadas

to Tadas portretas
It's true, bro. I agree with you 100%. LT police officers = criminals.

jei

jei portretas
menturoje placiai paplitusi skundimo mada, tai dar nereiskia, kad ir visur taip yra. stukalinkites tarpusavi

Klausimas

Klausimas portretas
o kai vyras bando įmerkti savo meškerę man visiškai nenorint, tai smurtas ar ne?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių