Klaipėdos regiono kyšininkai stebina išmone

Daugybę metų galiojusią nerašytą taisyklę bet kokį keblumą spręsti kyšiu bandoma naikinti iš esmės. Labiausiai korumpuota anksčiau vadinta Kelių policija kratosi kyšininkų lyderės titulo. Tačiau dažnas Kelių eismo taisyklių pažeidėjas vis dar bando pareigūnams įbrukti litų, net nesitikėdamas policininkų prieštaravimo.

Daugybę metų galiojusią nerašytą taisyklę bet kokį keblumą spręsti kyšiu bandoma naikinti iš esmės. Labiausiai korumpuota anksčiau vadinta Kelių policija kratosi kyšininkų lyderės titulo. Tačiau dažnas Kelių eismo taisyklių pažeidėjas vis dar bando pareigūnams įbrukti litų, net nesitikėdamas policininkų prieštaravimo.

Užtekdavo vien žodžių

Pranešimų apie Kelių policijos biuro pareigūnams siūlytus kyšius šmėžuoja beveik kiekvienos dienos Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato kriminalinių įvykių suvestinėje. Jų būta ir per Jonines.

Pinigų pareigūnams siūlo ar net bruka ne tik girti vairavę žmonės, bet ir menkesnių nusižengimų padarę asmenys.
Kai prieš kelerius metus suaktyvėjo kova su korupcija policijoje, ikiteisminiai tyrimai dėl bandymo papirkti pareigūnus būdavo pradedami jau vien už žodžius: "Gal kaip nors susitarsime, aš atsilyginsiu".

Tačiau labai greitai buvo suformuota teismų praktika, verčianti įrodyti, kad pinigų pareigūnams siūlantis žmogus buvo įspėtas apie gresiančią atsakomybę už bandymą papirkti.

Nepaisant to, teismuose nagrinėjama nemažai bylų dėl bandymo papirkti policininkus. O kaltinamieji bei jų pasisamdyti advokatai randa vis naujų būdų įrodinėti, jog korupcinio pobūdžio pasiūlymų nebūta.

Sėja abejones

Praėjo beveik metai nuo pernykštės birželio 30-osios, kai Kristinos Brazauskienės sūnus Ernestas Butrimas Neringoje, Alksnynės kelio poste, pareigūno nutvertas vairavęs neblaivus, pabandė policininką papirkti trimis 200 litų kupiūromis. Tačiau jis vis dar mėgina įrodyti, kad nėra kaltas.

Nors Klaipėdos miesto apylinkės teismas pripažino E.Butrimą kaltu ir skyrė jam 13 tūkst. litų baudą,vyras siekia visiško išteisinimo ir bylinėjasi aukštesniosios instancijos teisme.

E.Butrimo gynėjas ėmėsi įrodinėti, kad per 20 metų policijoje dirbantis nepriekaištingos reputacijos pareigūnas Arūnas Pielikis tąnakt poste dirbo neteisėtai.

Teisininkas bando įrodyti, kad pagal iš anksto sudarytą darbo grafiką poste turėjo dirbti ne jis.

Į teismą liudyti buvo iškviesti ne tik Neringos policijos patrulių vadas, bet ir Klaipėdos apskrities policijos viršininko pavaduotojas Sigitas Šveikauskas, prieš metus vadovavęs Neringos policijos komisariatui.

Advokatą domino ne tiek birželio 30-osios įvykiai, kiek pareigūnų darbo tvarka. Galima spėti, kad gindamas kyšininkavimu kaltinamą E.Butrimą, jis ketins įrodyti, jog apie bandymą papirkti pranešęs policininkas tąnakt poste darbavosi savavališkai.

Prašė nuvežti iki bankomato

Tai ne vienintelė gudrybė, kurios griebiasi už bandymą papirkti teisiami asmenys bei jų gynėjai.

Pernai liepos 7-ąją 3 val. nakties Derceklių kaime policininkai sustabdė automobilį "Mazda", kurį vairavo vieno populiaraus uostamiesčio restorano buhalterė Danguolė Petrauskienė.

Moteris buvo akivaizdžiai neblaivi, tad jai buvo pasiūlyta pūsti į alkoholio matuoklį. Prietaiso ekrane nušvito 2,34 promilės skaičiai. Nors ir gerokai neblaivi, vairuotoja suprato, kad jos laukia dideli nemalonumai.

46 metų moteris prabilo apie pinigus, iš pradžių – po 50 litų kiekvienam policininkui. Tada pareigūnai įspėjo moterį, kad šis pasiūlymas netinkamas.

Neblaivi vairuotoja pradėjo siūlyti kitą variantą. Ji  prašė policininkų ją nuvežti į Klaipėdą prie bankomato, žadėjo paimti iš sąskaitos pinigų ir kiekvienam duoti po 100 litų.
Žodžių lavinoje skambėjo dviprasmiškas teiginys, esą taip būsią sumokėta už parvežimą, už savotiškas taksi paslaugas. Esą kito būdo grįžti į Klaipėdą ji neturinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zygmas

Zygmas portretas
Anekdotas,ne straipsnis...eme ir ims

ohoho

ohoho portretas
net juokinga skaityti.

kaunieciai

kaunieciai portretas
kysininku lyderiai Lietuvoj,tai MEDICIKAI--YPAC LIGONINESE!!!ne vienas pasakojo:nedavei,aisku-nepapjaus,bet kentesi skausmus ir prasta prieziura!...odar irnepaaiskina VISKO,KAIP ELGTIS POOPERACINIU LAIKOTARPIU...ir man teko tai patirti!o is ligonines "isvare"jau kita diena,nors esu garbaus amziaus!O kitas matyt per mazai dave,kad kai kreipesi uz 10 dienu,jau jo "neprisimine".aisku kad tai ne visi tokie,taciau-DAUGUMA!....TAI MIRTINA NUODEME,TODEL VI-I-I-ISI-I-I--DEGSIT PRAGARE,nes ne vienas ligonis jus,kyshininkus yra PRAKEIKES!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių