Klaipėdos socialinių paslaugų centre mirė kūdikis (papildyta)

Valdiškoje uostamiesčio įstaigoje auginta mažylė ją prižiūrėjusios darbuotojos rasta mirusi. Kokia priežastis lėmė kūdikio mirtį, tirs specialistai.

Šiemet gimusi mergaitė, pasak pranešimo, rasta ketvirtadienį, 16.20 val., valdiškoje įstaigoje, smurto žymių ant kūdikio kūno nepastebėta.

Paaiškėjo, kad vieno mėnesio kūdikis augo socialinių paslaugų centre „Danė“. Juo rūpinosi įstaigos darbuotojai.

Mažylė turėjo nemažai apsigimimo požymių.

Mergytę prižiūrėjusi darbuotoja prieš valandą ją pamaitino, vėliau moteris teigė, kad jokių išskirtinių kūdikio negalavimo požymių nepastebėjo.

Minėtu laiku atėjusi pažiūrėti globotinės, moteris rado ją jau negyvą.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti. Tikėtina, kad mažylę ištiko natūrali mirtis, kada tai įvyks, buvo tik laiko klausimas. Pareigūnai lauks teismo medicinos ekspertų išvados apie kūdikio mirties priežastį.

„Vaiko mirtis visuomet yra labai skaudus ir jautrus įvykis, sukrečiantis visuomenę – ne išimtis ir ši situacija. Deja, bet vaikutis labai sirgo, gimė su patologinėmis problemomis, nesuderinamomis su gyvybe. Nuo gimimo iki šio pirmadienio (lapkričio 29 dienos) jis buvo gydomas Kauno klinikose, gydytojai stengėsi padėti, tačiau nežadėjo, kad vaikelis išgyvens. Vaikas buvo perkeltas į socialinių paslaugų centrą, kuriame dirbančiai slaugytojai buvo suteikta visa informacija dėl kūdikio priežiūros ypatumų. Socialinių paslaugų centre vaikeliui buvo užtikrintos tinkamos gyvenimo sąlygos ir rūpestis. Šioje sudėtingoje situacijoje kūdikį auginti mama atsisakė, tad jai buvo teikiama pagalba, o vaikui laikina globa nustatyta socialinių paslaugų centre, kad mama turėtų galimybę matytis su vaiku, jei pakeistų savo poziciją. Tai buvo pirmasis vaikas šeimoje“, – situaciją komentavo Vaiko teisių ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Klaipėdos ir Tauragės apskrityse Greta Bliutaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janina

Janina portretas
Išsiplaukit savo burnas.... Mama sveika ir ne degrodė. Čia nelaimė. Tragedija.....kaip jums negėda. Bent jau patylėtumėt

Chi

Chi portretas
Na kam taip žiauriai rašyti? Komentatoriau, negi neturi kur išlieti savo srutų? Nueik prie jūros, išsivalyk savo vidų.

Danguje ramiau

Danguje ramiau portretas
Motinos degradės pagimdyta, palikta su puokšte ligų.. . AA .. Danguje bus saugiau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių