Kontrabanda iš Nyderlandų kokainą gabenusiems klaipėdiečiams – laisvės atėmimas

  • Teksto dydis:

Didelį kiekį kvaišalų iš Nyderlandų Karalystės gabenusiems trims klaipėdiečiams teismas skyrė griežtas laisvės atėmimo bausmes, antradienį pranešė prokuratūra.

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo praeityje jau ne kartą teistus vyrus pripažino kaltais dėl jiems inkriminuotų nusikalstamų veikų.

D. A. teismas skyrė devynerių metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Iš jo taip pat konfiskuoti kratų metu rasti 5,1 tūkst. eurų, kurie pripažinti gautais iš nusikalstamos veikos.

G. Č. nuteistas aštuonerių metų laisvės atėmimo bausme. Jis taip pat privalės atlyginti 3,5 tūkst. eurų už valstybės patirtas išlaidas jo ekstradicijai. V. R. teismas skyrė penkerius metus nelaisvės.

Bylos duomenimis, praėjusių metų birželį 26 metų klaipėdietis D. A. susitarė su taip pat Klaipėdoje gyvenančiu savo pažįstamu, 28 metų V. R., kad šis savo automobiliu nuvežtų jį į Nyderlandus įsigyti narkotinės medžiagos – kokaino. Už tai D. A. pažadėjo padengti V. R. kelionės išlaidas ir sumokėti jam tūkstantį eurų.

Anot prokuratūros, abiem vyrams nuvykus į minėtą šalį, A. D. iš ikiteisminio tyrimo metu nenustatyto asmens įsigijo didelį kiekį – apie 100 gramų kokaino, kurį ketino išplatinti Lietuvoje.

A. D., vengdamas pats gabenti narkotikus į Lietuvą, susitarė su Vokietijoje gyvenančiu 47 metų klaipėdiečiu G. Č., kad šis nelegalų pirkinį į Lietuvą išsiųs per siuntas gabenantį mikroautobusą. Taip neteisėtas siuntinys, ant kurio bendrininkai nurodė neegzistuojantį adresatą, buvo pervežtas į Lenkiją, o iš ten – į Lietuvą.

Siuntinį, kuriame buvo kokainas, Lietuvoje pasitiko ir atsiėmė pats A. D., tačiau jam nepavyko išplatinti narkotikų, nes buvo su įkalčiais sulaikytas policijos pareigūnų.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kanapė

kanapė portretas
myriop padugnes

Anonimas

Anonimas portretas
Reikėjo kai "laisvės" gauja ne kontrabanda gabenti ir būtų buvę viskas gerai.

Anonimas

Anonimas portretas
cia musu isrinktiem norejo parupinti turbut....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių