Pereiti į pagrindinį turinį

Mirė bronchitu sirgęs paauglys

2018-02-07 07:24

Netikėta mirtis, namuose ištikusi 16-metį klaipėdietį, užminė mįslę ne tik medikams, bet ir policininkams. Siekdami nustatyti paauglio mirties priežastį, jie pradėjo ikiteisminį tyrimą.

K.Vanago/BFL nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pranešė, kad antradienį, 18.45 val., Vaidaugų gatvėje gyvenantis nepilnametis mirė savo namuose.

Yra žinoma, kad paauglys sirgo, turėjo temperatūros ir kosėjo. Dėl ligos jis kreipėsi į šeimos gydytoją. Medikė konsultavo vaikiną ir pirmadienį, paskyrė jam gydymą, tačiau būklė ne gerėjo, o blogėjo.

Jam buvo diagnozuotas ūmus bronchitas.

Antradienį pablogėjus jaunuolio būklei į namus buvo iškviesti greitosios medicinos pagalbos medikai. Jie reanimavo vaikiną apie valandą, tačiau padėti jam nepavyko, medikai konstatavo paauglio mirtį.

Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė pasakojo, kad medikams atvykus vaikinas jau buvo ištiktas klinikinės mirties.

Pasak medikės, mama kviesdama greitąją minėjo, kad sūnus karščiavo kelias dienas, kad buvo nualpęs.

„Manyčiau, kad mama nuo ryto turbūt matė blogėjančią sūnaus būklę, bet o greitoji buvo iškviesta beveik 18 val. pati mama teigė, kad sūnaus būklė blogėjo. Požymių, kad vaikinas sirgo meningokokine infekcija nebuvo. Patalogoanatomai išsiaiškins mirties priežastį, – kalbėjo N.Dambrauskienė. – Pagrindinis patarimas – pastebėjus kitokius simptomus, kurie kelia nerimą, reikia nedelsti. Geriau bereikalingai išsikviesti greitąją pagalbą ir nuvykti į Priėmimo skyrių specialisto konsultacijai nei laukti ir stebėti blogėjančią būklę. Jeigu būklė leidžia, o gydymo įstaiga yra netoli, galima vykti ir patiems. Būna tokių klastingų susirgimų, kad sunku nuspėti jų eigą ir teisingai pasielgti. Nepamenu kito tokios skaudaus atvejo, neseniai įvykusio mūsų mieste. Kas geriau pažįsta savo sergantį artimąjį, jei ne artimieji. Jeigu pastebima, kad būklė ne gerėja, o blogėja, visais atvejais reikia skambinti į greitąją. Delsti ar tikėtis, kad pagerės, nereikia. Derėtų sunerimti ir ieškoti kvalifikuotos pagalbos.“

Tyrimo ėmęsi policininkai ketina pirmiausiai sulaukti teismo medicinos ekspertų išvadų ir bendrauti su velionio artimaisiais bei jį gydžiusia šeimos gydytoja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų