Moksleivių krikštynose – uniformuoti svečiai: lūžo baldai, liejosi kraujas

Savaitgaliais nuomojamose pirtyse vykstantys mokinių pasilinksminimai ne kartą baigdavosi liūdnai. Todėl Klaipėdos rajono policininkai ėmėsi tikrinti tokias vietas. Paaiškėjo, kad be tėvų susirinkę moksleiviai girtauja.

Lūžo baldai, liejosi kraujas

Penktadienio vakarą vienos Gargždų mokymo įstaigos mokiniai rinkosi į vaizdingame Minijos vingyje įsikūrusį poilsio kompleksą. Jaunuoliai ketino švęsti krikštynas.

Pirtis ir užstalė žadėjo smagią savaitgalio pradžios pramogą. Dėl nuomos su savininkais tarėsi suaugę jaunuoliai.

Į šventę susirinko apie 100 moksleivių.

Žinia apie tokį pasilinksminimą pasiekė ir Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnus.

Spalio mėnesį panašiose pasilinksminimo vietose jauni žmonės siautėjo taip, kad lūžo baldai, buvo nusiaubtos išnuomotos patalpos.

Antras panikos etapas buvo tada, kai jų parsivežti atvyko tėvai.

Dar vienas panašus pobūvis baigėsi kruvinu konfliktu, peiliu buvo sužalotas jaunas žmogus.

Vien spalį komisariato pareigūnai pradėjo keturis ikiteisminius tyrimus. Vienas incidentas atsitiko Klaipėdos rajone esančioje pirtyje, kitas – Gargžduose.

"Nusprendėme, jog gana reaguoti į pranešimus apie įvykius, turime imtis priemonių, kad panašios šventės nevirstų nevaldomu procesu. Todėl surengėme policijos patikrinimą, tuo renginiu domėjomės iš anksto. Turėjome tikslą patikrinti įstaigas, kuriose galbūt nuomojamos patalpos, o pasibuvimuose dalyvauja ir nepilnamečiai, vartojamas alkoholis. Šį kartą informacija pasitvirtino. Darbo buvo tikrai labai daug", – pasakojo Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė.

Fiksavo dešimtis pažeidimų

Nemažos policijos pajėgos penktadienį vakare atvyko prie minėtos pasilinksminimo vietos. Policininkai buvo apsiginklavę alkoholio matuokliais.

Rasa Stasiulaitienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pareigūnų pasirodymas sukėlė nemažą sumaištį, jauni žmonės gerokai sutriko, kai į patalpą įėjo uniformuoti pareigūnai.

R.Stasiulaitienė pasakojo, kad jos pavaldiniai nustatė nemažai pažeidimų. Bene trys nepilnamečiai buvo vartoję alkoholio, bendras užfiksuotų pažeidimų skaičius viršija keturias dešimtis.

Policininkai surašė 44 administracinių teisės pažeidimų protokolus už buvimą neblaiviems, disponavimą alkoholiniais gėrimais, rūkalais.

Tiesa, šį kartą narkotikų policininkai neaptiko.

"Jaunuoliai panikavo. Antras panikos etapas buvo tada, kai jų parsivežti atvyko tėvai. Šiuo patikrinimu siunčiame paaugliams žinutę apie tai, kad policija neleis linksmintis taip, kaip neleidžia įstatymai, bet dažnai nori jauni žmonės. Tikrai nėra malonu vidurnaktį skambinti tėvams ir pranešti, kad jų vaikas apsinuodijo alkoholiu ar yra sužalotas", – reido tikslą paaiškino komisariato vadovė.

Pasak R.Stasiulaitienės, rimti verslininkai pasidomi paslaugas užsakančiais klientais ir neleidžia savo patalpose girtauti nepilnamečiams.

Iš pirties – į morgą

Plungėje prieš metus panašaus pasilinksminimo metu paaugliai vartojo sintetinius narkotikus. 16 metų vaikinas apsinuodijo šiais kvaišalais, pateko į ligoninę ir mirė.

Paaiškėjo, kad tokių narkotikų turėjo vienas kartu pirtyje buvęs vaikinas.

Šio ir kelių kitų atvejų, kai šiame Žemaitijos mieste panašiais kvaišalais apsinuodijo 14 ir 15 metų paaugliai, išprovokuoti policijos pareigūnai pradėjo rimtą tyrimą.

Sekti kvaišalų prekeivius ėmėsi Klaipėdos apskrities policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos policininkai.

Sintetinių narkotikų, sunkiai apnuodijusių ir net pražudžiusių vieną vaikiną platintojų byla dar tebetiriama.

Narpliodami besilinksminusių jaunuolių saitus pareigūnai išaiškino šešis narkotikų platinimo atvejus, pas įtariamuosius rado kanapių, hašišo ir kokaino. Kai kurie narkotikai buvo paruošti parduoti po dozę.

Dar vienas asmuo bus teisiamas už kvaišalų turėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Normalu

Normalu portretas
Civilizuotose valstybėse tokia policijos kontrolė visai normali. Ypač, jeigu yra įtarimai, kad kažkas ten gali būti ne taip.

pagnali

pagnali portretas
cia rusai kalti

Nėra tokios valdzios kuri uzdraustum jaunimui linksmintis

Nėra tokios valdzios kuri uzdraustum jaunimui linksmintis portretas
Oi aluti tu alau, daug taves isragavau: geriau sviesu,geriau tamsu, geriau stipru ir be laipsniu, geriau lengva ir namini, geriau bruda paskutini! Geriau viena,su kiausiniu, kiaules koja ir degtine, bet nuo pastarosios,vos neapvemiau as panos! Geriau bonkemis ir litrais, kibirais ir dekalitrais, is asocio,is backos ir cisternos sklidinos! Geriau vienas,su draugais, broliu,pusbroliu,tevais, geriau alu su bedarbiais, darbdaviais ir bendradarbiais! Su kaimynu ir jo boba, guli dabar lovoj nuoga! Teko gerti man su mentais, gaisrininkais ir studentais, su elektrikais ir staliais, su vairuotojais bevaliais. Geria alu as namuos, pirtyje,darbe,mishkuos, geriau ji baruos ir klubuos, kol vaziuot pradejo lubos! Zinutė gerbemiems pareigunams darykit isvadas mes gėrėm ir gersim
VISI KOMENTARAI 103

Galerijos

Daugiau straipsnių