Pereiti į pagrindinį turinį

Muzikanto mulkintojui gresia kalėjimas

2014-03-06 16:18

Garsų uostamiesčio menininką Liną Šviriną apmulkinusiam kretingiškiui Aurimui Novickui tenka ragauti areštinės duonos. 26-erių kretingiškio dėl jo veikų laukiama net trijuose apskrities miestų teismuose.

Aurimas Novickas.
Aurimas Novickas. / Policijos nuotr.

Garsų uostamiesčio menininką Liną Šviriną apmulkinusiam kretingiškiui Aurimui Novickui tenka ragauti areštinės duonos. 26-erių kretingiškio dėl jo veikų laukiama net trijuose apskrities miestų teismuose.

Veikėjas policijai įkliuvo po dienraščio publikacijos "Prieš aferas – viešumu" ("Klaipėda", 2013 06 26) praėjusių metų vasarą.

Apie tai, kad A.Novickas už 250 litų išsinuomojo 10 tūkst. litų vertės muzikos aparatūrą redakcijai papasakojo žinomas atlikėjas L.Švirinas. Klaipėdietis tikino, kad A.Novickas jau kurį laiką jį maitino pažadais, kad tuoj tuoj atiduos nuomotus daiktus.

Vėliau paaiškėjo, kad A.Novickas yra apgavęs ir daugiau žmonių. Garso ir apšvietimo aparatūra prekiaujantys ar ją nuomojantys verslininkai šiam kretingiškiui reiškė dešimčių tūkstančių litų vertės pretenzijas.

Veikėjas įkliuvo policijai po publikacijos praėjus porai dienų. Vyrą sulaikė Palangos policijos kriminalistai. Vyrams visą naktį teko tempti iš lombardų ir kavinių A.Novicko išparduotus ar pernuomotus svetimus daiktus.

Į kurortą atvyko du marijampoliečiai, kurie taip pat parašė pareiškimus policijai dėl A.Novicko sukčiavimo.

Praėjus pusmečiui po šių įvykių, A.Novickas Kretingoje turėjo stoti prieš teismą dėl kaltinimų sukčiavimu. Tačiau veikėjas jame taip ir nepasirodė.

"Mes paskelbėme jo paiešką, o praėjusią savaitę jį sulaikė Palangos policija. Jis buvo uždarytas į areštinę", – pasakojo Kretingos kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Nerijus Japertas.

Dabar teismui neliks kliūčių, ir A.Novicko byla bus nagrinėjama kovo 19 dieną, o kovo 24 d. kretingiškis jau turės stoti prieš Klaipėdos miesto apylinkės teismą.

Tačiau šiam lakios fantazijos verslininkui gresia ir daugiau nemalonumų.

Pernai spalį vyras buvo nuteistas subendrinta laisvės atėmimo bausme 3 metams, bausmės vykdymą atidedant taip pat 3 metams. Tokį sprendimą priėmė Palangos miesto apylinkės teismas už ankstesnius vyro nusižengimus.

A.Novickas nevykdė šiame sprendime numatytų įpareigojimų – pradėti dirbti arba mokytis ir be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo neišvykti iš savo gyvenamosios vietos ilgiau kaip 7 paroms.

Tad A.Novickui vėl prasižengus, jam dabar gresia reali laisvės atėmimo bausmė. Palangos apylinkės teismas gali įpareigoti A.Novicką vykdyti paskirtąją trejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų