Nelaimių darbe išvengti nepavyksta: šiais metais Klaipėdos apskrityje žuvo šeši žmonės

Per aštuonis šių metų mėnesius Klaipėdos apskrityje darbe žuvo šeši žmonės, dar devyni darbo vietoje mirė dėl įvairių sveikatos sutrikimų. Valstybinės darbo inspekcijos specialistų teigimu, guodžia tai, kad kol kas nefiksuota nė vieno neblaivaus darbuotojo žūtis, kas ankstesniais metais neretai pasitaikydavo.

Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos teritorinio skyriaus vedėjo Vytauto Ročio teigimu, apskrityje šiais metais iki rugsėjo 1-osios darbe žuvo šeši žmonės, trys jų – uosto, po vieną – transporto, medienos ir statybos įmonėse.

Dėl sveikatos problemų mirė dar devyni, sunkiai sužalotųjų darbe buvo 17, o lengvų traumų patyrė per pusė tūkstančio darbuotojų.

"Lyginant kelerių pastarųjų metų duomenis, mirčių dėl sveikatos bėdų darbe šiek tiek daugėja. 2015–2016 m. būdavo penki šeši tokie atvejai, dabar per pirmus aštuonis šių metų mėnesius jau yra devyni", – tvirtino V.Ročys.

Lietuvoje iki rugsėjo 1 d. darbo vietose žuvo 31 darbuotojas, pernai per visus metus – 21.

"Reikia pripažinti, kad dažnai darbuotojai sunkiai susižaloja, neretai ir mirtinai dėl savo pačių kaltės. Beje, šiemet nebuvo nė vieno atvejo, kad nelaimė darbe būtų ištikusi neblaivų darbuotoją. Neblaivumo atvejų, susijusių su nelaimingais atsitikimais darbe, mažėja. Anksčiau pasitaikydavo miškininkystėje, kad neblaivūs susižeisdavo, tačiau per pastaruosius penkerius metus dėl girtuoklysčių mirčių ar traumų yra gerokai mažiau nei anksčiau", – teigė V.Ročys.

2020 m. įvykių darbe metu žuvo du neblaivūs darbuotojai, dar šešių neblaivių darbuotojų sveikatai buvo sunkiai pakenkta.

Per 2019 m. darbe įvyko keturi mirtini ir devyni sunkūs nelaimingi atsitikimai, kurių metu nukentėjo neblaivūs žmonės.

Šiuo laikotarpiu sunkių ar mirtinų nelaimingų atsitikimų darbe jauniems darbuotojams (iki 18 metų amžiaus) neįvyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vida

Vida portretas
Rado ką prisimint
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių