Neringos tarnybos buvo sukeltos ant kojų: vyko su parasparniu nukritusio vyro paieška

Netikėtas vėjo šuoras parasparniu virš Klaipėdos skraidžiusį jauną vyrą nubloškė į Kuršių neriją. Nukritusio ir susižalojusio skrajūno suskubo ieškoti nemenkos pajėgos.

Antradienis, liepos 7-oji, buvo vėjuota, nepaisant to 29-erių vyras skraidė parasparniu. 19.11 val. bendrasis pagalbos centras gavo jo pagalbos prašymą.

Jaunas vyras pranešė, kad nukrito į Neringos kopas, kad yra sužeistas, negali valdyti nei rankų, nei kojų, be to, nežinojo, kurioje vietoje yra.

Nelaimėlio ieškoti suskubo Neringos policininkai, Juodkrantės ir Klaipėdos ugniagesiai, pajūrio gelbėtojai ir greitosios medicinos pagalbos medikai.

Gelbėtojai važinėjo pajūrio kopomis ir nuo jų žvalgėsi ieškodami žmogaus. Policininkai ir ugniagesiai žvalgėsi nuo dviračių tako.

Policininkai palaikė ryšį su sužeistuoju telefonu, jo buvimo vietą nustatė per „Facebook“ programėlę.

Neringos policijos komisariato viršininkas Viktoras Freigofas pasakojo, kad maždaug po ketvirčio valandos jiems pavyko rasti sužalotą žmogų maždaug už keturių kilometrų nuo Alksnynės kelio posto, arčiau jūros. Skraidyklė liko nesugadinta.

Pareigūnams sunkiai sekėsi susikalbėti, žmogus sugebėjo pasakyti tik tiek, kad vėjas jo skraidyklę nusviedė už marių.

Nelaimėlis skubiai išgabentas į ligoninę.

„Mes surinkome visą medžiagą, ją perduosime Civilinės aviacijos priežiūros tarnybai, panašius atvejus jie ir tiria“, – paaiškino V.Freigofas.

Dar vienas skraidykle su motoriuku į Nidą skridęs vyras 2018 metų sausį nepasiekė tikslo. Vėliau paaiškėjo, kad vėjas 41 metų žmogų nubloškė į jūrą, vyras žuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių