Nevykęs apiplėšimas: pretenduoja į bukiausio plėšiko titulą

Penktadienį 85-erių klaipėdietis sugebėjo pasipriešinti jį apiplėšti sumaniusiam nevykėliui. Vyrui pavyko išsaugoti didžiąją dalį savo turimų pinigų, o plėšikas turės tenkintis keliais šimtais eurų.

Istorija prasidėjo klasikiniu telefoninių sukčių modeliu. Penktadienį po vidurdienio į 85 metų senolio namus laidiniu telefonu Rumpiškės g. paskambino nepažįstamas vyriškis, kuris prisistatė policijos finansinių nusikaltimų tyrimų tyrėju.

Jis informavo, kad į klaipėdiečio butą netrukus atvyks policijos pareigūnas nufotografuoti turimų galbūt padirbtų pinigų, paims paaiškinimą.

Neilgai trukus pas vyrą atvyko vienas neuniformuotas vaikinas, neprisistatė, policijos pažymėjimo neparodė.

Buto savininkas vaikinui leido nufotografuoti pinigus – 1150 eurų. Vaikinas, pagriebęs juos nuo stalo, bandė pabėgti iš buto.

Senolis stengėsi jį sulaikyti, abu susistumdė. Įtariamasis pabėgo. Pareiškėjas laiptinėje ant žemės rado 800 eurų, dar 100 eurų rado jo kaimynas.

Įtariamojo požymiai: amžius apie 18–20 metų, vidutinio kūno sudėjimo, ūgis apie 170 cm, plaukai trumpi tamsoki, kalbėjo lietuviškai. Buvo apsirengęs tamsiai mėlyna striuke. Pradėtas tyrimas.

Kitam klaipėdiečiui pasisekė ne taip gerai. Penktadienį į Klaipėdos m. PK kreipėsi 45 metų vyras ir pranešė, kad nuo gegužės 17 iki gegužės 31 d. jis veikiausiai sukčiams internetu pervedė beveik 19 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Atsijunkite tuos laidinius telefonus,jais naudojasi sukčiai.Nebus problemų ,mokėsite pigiau už mobiliojo ryšio telefoną .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių