Pereiti į pagrindinį turinį

Nidoje sulaikytas kvaišalų kontrabandininkas

2013-10-01 05:48

Uostamiesčio policijos pareigūnai, sekdami narkotikų platintojus, tikėjosi demaskuoti kvaišalų gabentojus, nutiesusius nusikalstamo verslo gijas į Kaliningradą. Planuota operacija pavyko, nors įspūdingo kiekio narkotikų tądien rusas nevežė.

Rugsėjo paskutiniąją savaitę Klaipėdos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai gavo žinią, kad per Nidos pasienio punktą į Lietuvą įvažiavo „Pontiac Vibe“, vairuojamas Kaliningrado gyventojo, kurio pareigūnai jau senokai laukė. Operatyvinė informacija leido spėti, kad 40-metis atvažiavo pasiimti eilinės narkotikų partijos.

Kai vyras važiavo atgal, šio pasienio posto pareigūnai kartu su policininkais ėmėsi krėsti automobilį. Rasti uždraustąjį krovinį nebuvo lengva – psichotropinio poveikio tabletes kaliningradietis buvo išmaniai paslėpęs. Maišelį su 41 ekstazio tablete jis buvo įsukęs į kelis sluoksnius medžiagų, o galiausiai visą šį gniužulą suvyniojęs į tepaluotą skudurą. Šis krovinys nebuvo paslėptas.

Kai pareigūnai tiesiai šviesiai paklausė apie draudžiamus daiktus, vyras suprato, kad pareigūnai žino apie jo neteisėtą veiklą ir nusprendė palengvinti savo dalią atvirai prisipažindamas. Jis ne tik parodė, kur yra tabletės, bet ir atskleidė daugiau nusikalstamo verslo paslapčių.

Svetimšalis papasakojo, kad šįkart jis gabeno bandomąją tablečių partiją. Panašu, kad šio įtariamojo parodymai padės pareigūnams kovoje su stambesniais narkotikų tiekėjais mūsų mieste. Tyrimas tęsiamas.

Kaliningradietis savo šalyje anksčiau praleido už grotų trejus metus, nes buvo nuteistas už apiplėšimą. Klaipėdos areštinėje jį leista laikyti du mėnesius. Pareigūnai aiškinosi, ar drauge važiavusi šio vyro žmona galėjo žinoti apie jo nusikalstamą veiklą, tad moteris taip pat dvi paras praleido uostamiesčio areštinėje.

Kaliningradiečiui gresia nuo 3 iki 10 metų nelaisvės, už atvirą prisipažinimą bei pagalbą aiškinantis nusikaltimą jis gali tikėtis kur kas švelnesnės nei vidutinė bausmės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų