Nuteista dėl kyšio dėstytoja siekia reabilitacijos

Už paimtą iš nėščios studentės kyšį nuteista klaipėdietė bando bylinėtis su darbdaviais ir meta kaltinimus neteisėtai ją atleidus iš darbo.


 

Už paimtą iš nėščios studentės kyšį nuteista klaipėdietė bando bylinėtis su darbdaviais ir meta kaltinimus neteisėtai ją atleidus iš darbo.

Kaltina buvusius darbdavius

Klaipėdos miesto apylinkės teismas nagrinėja civilinę bylą, kurioje 55 metų buvusi Lietuvos verslo kolegijos dėstytoja Loreta Rupeikienė pateikė ieškinį. Tai ne pirmas atvejis, kai ši moteris teisme yra skirtingose barikadų pusėse su kolegijos, kurioje dirbo, vadovais.

Šiemet sausio mėnesį Klaipėdos apygardos teismas ją pripažino kalta paėmus iš studentės kyšį. Tiesa, šis nuosprendis dar nėra įsiteisėjęs.

Byla bus nagrinėjama Lietuvos apeliaciniame teisme, nes L.Rupeikienė nuosprendį apskundė. Moteris iki šiol tvirtina, kad prieš ją buvo suorganizuotas išpuolis ir provokacija.

Pernai bylinėdamasi su darbdaviais dėl nušalinimo nuo pareigų L.Rupeikienė bylą laimėjo.

Pasijuto raupsuotąja

Šį kartą klaipėdietė bando teisme įrodyti, kad nepagrįstai buvo nubausta drausmine nuobauda, o vėliau be pagrindo atleista iš darbo.

Buvusi dėstytoja Lietuvos verslo kolegijoje dirbo aštuonerius metus. Visą tą laiką priekaištų darbdaviams ji neturėjo. Jos pačios sūnus studijavo šioje mokymo įstaigoje nemokėdamas už mokslą.

Nesantaika prasidėjo, kai pernai birželio 3 d. L.Rupeikienė buvo apkaltinta paėmusi iš studentės 200 litų atlygį už parašą, patvirtinantį, kad egzaminas išlaikytas.

Dėstytoja bando teisme įrodinėti, kad po šio incidento kolegijoje tapo tarsi raupsuotąja. Bandymas palikti šią darbo vietą savo noru nepasisekė, direktorė ją nušalino nuo pareigų.

Šis veiksmas vėliau buvo pripažintas neteisėtu, kolegijos atstovai šio sprendimo neskundė.

Prisiminė sumažintą atlygį

L.Rupeikienė tvirtino, esą grąžinta į darbą ji nebuvo informuojama apie paskaitų tvarkaraštį, darbo laikas su ja nebuvo derinamas, o elektroniniai laiškai jos nepasiekdavo.

Pasak moters, darbdaviai sukūrė nesamus darbo drausmės pažeidimus ir taip sudarė pagrindą ją atleisti.

Be to, moteris skundėsi, kad jai nepagrįstai buvo sumažintas atlyginimas, nesumokėti atostoginiai.

"Be dėstytojų kolegija yra niekas, ir aš, kaip dėstytoja, turėčiau būti labiau gerbiama", – teisme teigė L.Rupeikienė.

Argumentais atrėmė kaltinimus

Kai kolegijai atstovaujantis advokatas pateikė jai klausimų, moteris ne kartą paprašė kalbėti su ja kitu tonu, mat nuo praėjusių metų birželio pradžios ji tapo labai jautri.

Kolegijos vadovė Angelė Lileikienė tikino teismą, jog dėstytoja privalėjo pati domėtis darbo grafiku ir kategoriškai neigė, kad dėstytoja buvo žeminama.

Savo autoritetą L.Rupeikienė esą sugriovusi pati.

Direktorė argumentuotai atrėmė buvusios dėstytojos priekaištus.

Dabar L.Rupeikienė nebedirba kolegijoje, tačiau teismuose dar ne vieną mėnesį bus prisimenamas incidentas, blogąja prasme išgarsinęs šią mokymo įstaigą. L.Rupeikienė, atrodo, ketina iki aukščiausiosios instancijos įrodinėti savo teisybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Studentė

Studentė portretas
Šaunuolė direktorė Angelė Lileikienė, kad kovoja su korumpuotais dėstytojais. Pagarba Direktorei ir kolegijai, kuri yra gana aukšto lygio. miesto centre, labai gražiomis auditorijomis, šviesiais koridoriais.

Al

Al portretas
ji gavo ko nusipelne, didesnes akiplesos nesu sutikes savo gyvenime, tikejausi jog atsidurs tokioje situacijoje, tai tik laiko klausimas. Ji naudodamasi savo pozicija saipydavosi is studentu. Karta net teko savom akim matyti kaip ji specialiai nuvertindavo studentus del to, kad jie nesutikdavo su jos zodziais. Didzioji dauguma studento mane jog ji specialiai duodavo mazus balus ir dabar viskas aisku del ko, nes studentsi del mazesnio ar didesnio uzimtumo patys pasiulydavo kysi, kad tik nereiktu tureti reikalu su ja.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių