Būrys policininkų ir savanorių ieško dingusio vaikino

Ketvirtadienį nuo ryto Klaipėdos pietiniame pakraštyje po laukus klampoja pusšimtis žmonių. Policininkai bei savanoriai taip ieško prieš dvi savaites dingusio 17-mečio klaipėdiečio Daniilo Aleksanderio Demiaškino.

Paiešką inicijavo nepilnamečio paieškos prieš porą dienų ėmęsi uostamiesčio Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai. Jie pasitelkė Viešojo saugumo tarnybos pareigūnus, Mobilaus būrio policininkus, kinologus su tarnybiniais šunimis bei savanorius civilius, pasišovusius padėti ieškoti vaikino.

Pirmasis apžiūrėtas plotas naujienų neatnešė. Radę kuprinę policininkai įsitikino, kad ji – ne D.A.Demiaškino.

Toliau paieškos tęsiamos nuo Jūrininkų pr. Žardininkų gatvės link.

Pareigūnai nusprendė ieškoti paauglio atmetimo būdu. Ketvirtadienį ketinama apžiūrėti artimiausias vaikino gyvenamai vietai miesto prieigas. Kai bus atmesta tikimybė, kad jaunuolis nuklydo į laukus, bus imtasi paieškos kitose vietose.

Ketinama apžiūrėti daugiabučių namų rūsius, palėpes ir stogus bei apleistus statinius.

Internete – daug melo

"Tas, kas rašo, neva mano sūnus atsirado, yra nesveikas žmogus. Laukiu šios žinios kiekvieną akimirką nuo pat sausio 10-osios ankstaus ryto, bet melas tik dar labiau skaudina. Sakau tiesiai – kol kas Danios neradome nei gyvai, nei internete. Skleidžiamos paskalos apie neva griežtą patėvį yra visiškas absurdas. Mūsų tėtis yra labai geras ir minkšto būdo vyras, jis niekada neskriaudė sūnaus. Šeimoje aš esu griežtesnė už tėvą. Netiesa ir kalbos apie kažkokią merginą, su kuria Daniilas neva vaikštinėja po miestą ir kad jį kažkas matė pirtyje. Labai prašau, neskleiskite tokių nesąmonių. Mes labai rimtai ieškome vaiko, todėl melas tik trukdo ir suteikia skausmo", – antradienį vakare kalbėjo D.A.Demiaškino mama Olga Pachomova.

Labai prašau, neskleiskite tokių nesąmonių. Mes labai rimtai ieškome vaiko, todėl melas tik trukdo ir suteikia skausmo.

Moteris tiki, kad į kompiuterinius žaidimus įnikęs paauglys gali būti pasislėpęs ir visa galva paniręs į žaidimus.

Mama atviravo, kad jos sūnus gali netradiciškai sureaguoti į prašymus atsiliepti.

O.Pachomova neslėpė, kad sūnaus būdas – keistas, ir prasitarė, kad jam svarbiausia yra jo žaidimai, jo sofa ir maistas, visa kita jo nelabai domina. Būtent todėl ji mano, kad, priešingai nei logiška būtų tikėtis, Daniilo gali nesugraudinti mamos bei močiutės maldavimas atsiliepti.

Išėjo be telefono ir pinigų

Uostamiesčio Varpų gatvėje gyvenančio D.A.Demiaškino namiškiai pasigedo sausio 10-osios rytą, apie 7 val.

Tikėtina, kad vaikinas išėjo iš namų tarp 3 val. nakties ir 7 val. ryto. Išeidamas jis išsinešė savo mobiliojo ryšio telefono sim kortelę. Paties telefono jis neturi.

Kaip pranešama policijos skelbime, nepilnametis yra apie 176 cm ūgio, smulkaus kūno sudėjimo, juodų plaukų.

Iš namų jis išėjo vilkėdamas tamsiai mėlynos spalvos striukę su gobtuvu, kurio kraštai apsiūti kailiu, jis mūvi chaki spalvos laisvalaikio kelnes, vilki tamsiai mėlynos spalvos sportinį megztinį su gobtuvu. Megztinio viduryje pavaizduota Norvegijos vėliava. Vaikinas apsiavęs rudus aulinukus.

Daniilas galbūt išsinešė juodą "Nike" firmos kuprinę.

Mamos tvirtinimu, nuo dingimo dienos jis nebuvo prisijungęs prie socialinių tinklų, nematė virtualiai ir per spaudą ar televiziją bei radiją skelbiamos jo paieškos, tikėtina, kad jis nebuvo prisijungęs prie anksčiau žaistų žaidimų.

Išeidamas iš namų jis ištrynė savo prisijungimo autorizaciją ir daugiau žaidimuose nedalyvavo.

Laukia papildomų pajėgų

13 dienų vaikino paiešką vykdė Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai.

Antradienį ieškoti paauglio pavesta Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 1-ojo skyriaus pareigūnams.

Šio skyriaus darbuotojai turi milžinišką patirtį ieškant dingusių ar pasislėpusių asmenų.

Paieškas sunkina faktas, kad vaikinas nepasiėmė telefono.

Pareigūnai peržiūrėjo pietinėje miesto dalyje įrengtų vaizdo kamerų įrašus.

Jau šiandien į Klaipėdą atvyks policijos Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų būrys. Jiems bus skirta užduotis iššukuoti pietiniame miesto pakraštyje esančius laukus bei Kairių poligono prieigas.

Policijos pareigūnai ketina prašyti labai konkrečios klaipėdiečių pagalbos – jie nori, kad gyventojai įleistų juos apžiūrėti daugiabučių namų rūsių ir palėpių.

Galbūt tam bus pasitelkti kinologai su tarnybiniais šunimis, nors mažai vilties, kad mieste po dviejų savaičių pėdsekiai šunys užuos dingusįjį.

Dar vienas pareigūnų numatomas darbas – apžiūrėti daugiabučių namų stogus, tam jie ketina panaudoti skraidyklę.

Neatmetama tikimybė, kad bus paprašyta kariškių pagalbos.

Papiktino nenuvalomi klijai

Klaipėdiečiai vis dar prašomi visais įmanomais būdais platinti informaciją apie dingusį D.A.Demiaškiną.

Atsiliepę į pagalbos prašymus klaipėdiečiai suskubo klijuoti informacinius raštus autobusų stotelėse, daugiabučių namų laiptinėse ir kitose vietose.

Kai kurie talkininkai, vedami gerų norų, persistengė – ėmė klijuoti skrajutes sunkiai nuvalomais klijais ir taip užsitraukė gyventojų nemalonės.

Iš kažkurio rajono centro paskambinęs vyras piktinosi, kad visos neseniai atnaujintos vienos gatvės namų durys sugadintos klijais. Pikti gyventojai nuplėšė informacinius lapus ir pagrasino teismais, tikino reikalausią atlyginti nuostolius.

Todėl ragindami skleisti žinią bei klijuoti lapus su Daniilo portretu, paieškos grupės iniciatoriai prašė naudoti lipnią juostą, kuri negadins dažų ir autobusų stotelių stiklo.

Mamos prašymas – be atsako

Nuo pat tos akimirkos, kai mama pasigedo sūnaus, šeima pradėjo Daniilo paiešką. Vos pamačiusi tuščią sūnaus kambarį moteris labai išsigando. Policijai apie tai pranešta tą pačią dieną.

O.Pachomova prasitarė tikėjusis aktyvesnių policijos veiksmų, tačiau didelių priekaištų pareigūnams neturėjo.

Pasak moters, buvo panašu, kad pradžioje policininkai pamanė, jog tai tipinis atvejis. Juk supykę ant tėvų paaugliai protestuodami neretai išeina iš namų, bet netrukus grįžta.

Pareigūnai patikrino visas įmanomas versijas, išnaršė interneto svetaines bei žaidimus, į kuriuos vaikinas yra įsitraukęs. Kol kas jokių pėdsakų aptikti nepavyko.

D.A.Demiaškinas niekada anksčiau nebuvo išėjęs iš namų. Savi namai yra jo komforto zona, kurios nepalikdavo net gražiomis vasaros atostogų dienomis. Vaikinas neišeidavo iš buto savaičių savaites.

Pas jį neateidavo draugai, jis ir pats neidavo į svečius. Mama apibūdino sūnų kaip itin užsidariusį, nelinkusį bendrauti ir nepalaikantį su kitais žmonėmis ryšių.

Mama kreipėsi į sūnų per socialinį tinklą "Facebook".

"Aš tikiu, kad vieną naktį jis grįš taip pat tyliai, kaip ir išėjo. Sūneli, paprasčiausiai išgirsk mane! Jeigu tu dabar nesi pasirengęs grįžti namo, tiesiog paskambink ir pasakyk, kad tau viskas gerai! Kad tu gyvas! Aš padarysiu viską, kad tu jaustumeisi patogiai! Prašau, duok žinią apie save! Dania, jei mus girdi, atsiliepk!" – kreipėsi į sūnų mama.

Namiškiai bandė apeliuoti į paauglio jausmus močiutei, socialiniuose tinkluose pranešdami apie tai, kad, sužinojusi apie Daniilo dingimą, ši labai blogai jaučiasi. Artimieji prašė paskambinti bent jai.

Tačiau jokio atsako artimieji nesulaukė.

Tikėtina netipiška reakcija

"Jis nėra tradicinis vaikas, todėl ir jo paieška turėtų būti ypatinga. Reikia ne tik apgalvoti, kur jis galėjo nueiti, kur pasislėpė, bet ir numatyti ypatingų jo minčių eigą. Jis – puikus strategas, to išmoko iš kompiuterinių žaidimų. Jis yra vadinamasis geimeris, tai yra, žmogus, įsitraukęs į kompiuterinius žaidimus. Psichologai mane patikino, kad tokie žmonės visiškai kitaip, nei visi mes, reiškia savo jausmus. Graudus, ašaringas mano ir kitų artimųjų viešas kreipimasis į tokį žmogų gali sukelti priešingą reakciją, kuri labiau primena neigimą, nei norą nutraukti artimųjų kančią. Iš jo elgesio ar net veido išraiškos sunku suprasti, ką jis jaučia. Jis visada vienodas, sūnaus emocijos itin santūrios ir ramios", – teigė dingusio vaikino mama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu

Idomu portretas
Motina sako fb nera o is yra.pastovei sedejo kompe deje 9 d jo ten jau nebuvo.kratit motina tik ji zyno kas nutiko vaikinui ir slepe.nes paeska tik klaidinama.

cfbvfg

cfbvfg portretas
kazkaip cia keistai kvepia, siulyciau gerai motina papurtyt

Arūnas

Arūnas portretas
Mažai info. Kokius žaidimus žaidė? Ar kalbėjo angliškai? Ar turėjo galimybę pasiskolint pinigų? Ar turėjo banko kortelę?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių