Po intensyvių paieškų rastos šilutiškės dingimą gaubia migla: klausimų daugiau nei atsakymų

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Šilutėje pradingusi 32-ejų moteris pirmadienį rasta ir pristatyta į gydymo įstaigą. Šiuo metu tiriamos moters dingimo aplinkybės ir ieškoma atsakymų į klausimus, kodėl šilutiškės šuo rastas Šyšos upėje nuskendęs, o moteris – kitoje miesto pusėje.

„Sausio 22 dieną, apie 21.30 val., buvo gautas pranešimas iš artimųjų, jog apie 15 val. iš Šilutės miesto pasivaikščioti su šunimi išėjo mergina. Kadangi buvo gauta tokia informacija, buvo nedelsiant pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl asmens paieškos, buvo pasitelktas Valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologas su tarnybiniu šunimi, kuris specializuojasi asmenų paieškoje. Buvo apieškotos visos Šilutės miesto bei Šilutės upės pakrantės vietovės, tačiau naudingos informacijos nebuvo gauta. Todėl iš pat sausio 23 dienos ryto buvo pasitelkti Šilutės rajono komisariato pareigūnai. Taip pat norėčiau padėkoti visiems prisidėjusiems vietiniams gyventojams, artimiesiems, aeronautikos klubui, kuris žvalgė vietovę pasitelkdamas lėktuvą. Taip pat buvo pasitelkti priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai narai, kurie Šyšos upėje naršė dugną. Taip pat policijos dronas. Vėliau buvo netgi pasitelktas ir kinologas su šunimi, kuris specializuojasi skenduolių paieškoje ant vandens, tačiau naudingos informacijos nebuvo gauta“, – LNK žurnalistams situaciją komentavo Šilutės policijos komisariato veiklos skyriaus viršininkas Tadas Vaitkevičius.

Ji buvo sąmoninga, su greitosios medicinos pagalbos medikais bendravo.

Paieška buvo tęsiama ir sausio 24 dieną. „Pasitelktus Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų narus Šyšos upėje apie 10.30 val. buvo rastas galimai merginos išvestas pasivaikščioti šuniukas. Tęsiant merginos paieškas, apie 12.45 val. buvo gautas papildomas pranešimas, jog vietinis gyventojas gatvėje, sėdinčią ant sniego, galimai rado mūsų ieškomą merginą, kuri buvo pristatyta į Šilutės priimamąjį, kur jai buvo nustatytas viso kūno atšalimas. Ji buvo sąmoninga, su greitosios medicinos pagalbos medikais bendravo“, – teigė policijos atstovas.

„Sužalojimų ant merginos kūno nebuvo aptikta. Tiesiog kūno atšalimas ir tiek. Bent tokia pirminė apžiūra atlikta ir tokia informacija mums pateikta“, – apie moterį pasakojo T. Vaitkevičius.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Paklaustas, ar tuo metu, kai buvo rasta dingusi moteris, ji buvo blaivi, policijos atstovas teigė: „Kai kolegos nuvyko į priėmimo skyrių, su ja mums susikalbėti visiškai nepavyko, ji su mumis nebešnekėjo. Ji nebuvo pajėgi bendrauti, kalbėtis. Ji buvo labai išsekusi“.

Klausimų daugiau nei atsakymų

Tačiau kyla klausimas, kodėl šuo rastas nuskendęs, o moteris pastebėta sėdinti visai kitoje vietoje? Ar aišku, kodėl taip atsitiko ir kur moteris buvo dingusi? „Šiai dienai tiriamos visos aplinkybės, buvo peržiūrėtos miesto kameros, gyventojų kameros. Tiesiog buvo nustatyta, jog mergina nuėjo iki Šyšos upės. Tolimesni veiksmai, ką ji veikė, kodėl šuo rastas vandenyje, kodėl ji buvo rasta visai kitoje Šilutės miesto vietoje, šitos aplinkybės dar yra tiriamos“, – pasakojo policijos atstovas.

Aišku, visų pirma, jeigu mergina atsigaus, apklausos metu paaiškės visos aplinkybės.

„Dar vienas klausimas dėl informacijos. Matau, kad informacija skiriasi. Jūs sakote, kad sausio 22 dieną, šeštadienį, po pietų, ji išėjo pavedžioti šuns ir negrįžo, kitur pranešama, kad ji dingo sekmadienio popietę. Tai jos nebuvo dvi paras?“ – T. Vaitkevičiaus klausė žurnalistė.

„Taip, ji iš namų išėjo sausio 22 dieną, šeštadienį, apie 15 val. Mes pranešimų, kur moteris galėtų būti negavome. Mes tik gavome pranešimą, kad Šilutės miesto gatvėje pastebėtas merginos šuo. Tačiau mums jau nuvykus šuo buvo pasišalinęs ir mes jo nesuieškojome. Tačiau, kaip matome, mes tą šunį vėliau suieškojome Šyšos upėje“, – teigė pašnekovas.

Kaip T. Vaitkevičius informavo, buvo peržiūrėtos miesto kameros. Tačiau ar bus įmanoma iki galo išsiaiškinti, kas visgi įvyko, o galbūt tai priklausys nuo to, ar pati moteris pateiks logiškus paaiškinimus? „Aišku, visų pirma, jeigu mergina atsigaus, apklausos metu paaiškės visos aplinkybės. Tačiau šiai dienai išanalizavus visą turimą filmuotą medžiagą, manau, tyrimo eigoje taip pat išaiškės“, – situaciją komentavo T. Vaitkevičius.

Policijos nuotr.

Moteris dingo pirmą kartą

Kadangi mergina pirmą sykį išeina iš namų ir negrįžta, todėl matėme poreikį pradėti ikiteisminį tyrimą ir vykdyti paieškos veiksmus.

„Dar klausimas apie dingusią moterį. Ar tai yra pirmas toks kartas, kai artimieji jos pasigenda ilgesniam laikui ir kada paprastai yra pradedama paieška nuo tada, kai žmogaus yra pasigendama? Ne čia, panašu, viskas vyko labai operatyviai – ir dronas, ir šuo, ir narai“, – vardijo žurnalistė.

„Mes tą informaciją gavome iš artimųjų šeštadienį, apie 21.30 val. Vėlai vakare mes ją gavome. Kadangi mergina pirmą sykį išeina iš namų ir negrįžta, todėl matėme poreikį pradėti ikiteisminį tyrimą ir vykdyti paieškos veiksmus. Jeigu dingsta tokiomis aplinkybėmis asmuo, visada pradedamas nedelsiant ikiteisminis tyrimas ir vykdomi veiksmai, nes jeigu jau artimieji praneša, kad neaiškiomis aplinkybės dingo žmogus, mes suprantame, kad situacija yra rimta ir reaguoti reikia čia ir dabar“, – kalbėjo policijos atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liulia

Liulia portretas
Jei tas Vaitkevičius iš Šilutės policijos, giminė Vaitkevičiaus iš Klaipėdos policijos, tai... .

Algis

Algis portretas
Kas cia per “galimai isvestas suva”, paskui rasoma: “galimai rado mūsų ieškomą merginą” . Tai ar tikrai rasta mergina ar “galimai”??? Koks cia “galimai”? Arba rasta arba nerasta. Suva arba isvestas arba ne. Zurnalistas raso vejus, kokie cia “galimumai”.

et

et portretas
kai pradeda buciuotis su keturkojais ir tai viesinti, gero nelauk...
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių