Pereiti į pagrindinį turinį

Po publikacijos – bylos atomazga

2016-06-07 02:00

Po "Klaipėdos" publikacijos "Po putų išpuolio – byla" (2016 05 27) dienraščio portalo skaitytojai per pusdienį išaiškino, kas mėgino įpilti putų į Palangos fontaną.

Išaiškino: dienraščio "Klaipėda" skaitytojai padėjo policijai surasti į Palangos fontaną vonios putas pylusią merginą.
Išaiškino: dienraščio "Klaipėda" skaitytojai padėjo policijai surasti į Palangos fontaną vonios putas pylusią merginą. / Vytauto Petriko nuotr.

Atsirado ir liudytojų. Jie policijai patvirtino vardą ir pavardę merginos, kuri gegužės 9-ąją buvo nufilmuota miestą stebinčių kamerų.

"Pažįstu šią merginą, ji vardu Reda. Ir vaikiną jos žinau, jis kur kas vyresnis už ją. Mergina yra iš Klaipėdos, o jos vaikinas – palangiškis", – dienraščiui tvirtino liudytoja.

Palangos policijos pareigūnai netrukus pasibeldė į 1998 m. gimusios merginos namus. Šioji, išvydusi uniformuotus pareigūnus prie slenksčio, šyptelėjo.

Pasiteiravusi, kokiu klausimu pasibeldė policija, mergina prisipažino laukusi pareigūnų vizito.

Komisariatas yra pradėjęs ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

"Tačiau jis dar nėra baigtas. Tyrimas gali baigtis susitaikymu arba baudžiamuoju įsakymu. Tačiau procesinis sprendimas dar nėra priimtas", – tvirtino Palangos policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Kęstutis Bončkus.

Vieną moderniausių šalyje fontanų prižiūrinčios Palangos komunalinio ūkio bendrovės teigimu, padaryta žala siekia 452 eurus. Esą įtariamoji sutinka atlyginti padarytą žalą.

Gyvenamojo ploto nuoma poilsiautojams besiverčianti jauna klaipėdietė tikino pareigūnus, kad gailisi dėl to, ką padarė, ir visiškai pripažįsta savo kaltę.

Tačiau žala galėjo būti kur kas didesnė, jei merginai būtų pavykę pasiekti savo tikslą.

"Ji prisipažino, kad tris kartus pylė vonios putų į fontaną ir vis laukė, kada suputos vanduo. Tačiau tai neįvyko. Neaiškino, kodėl taip darė. Sunku suprasti tokį poelgį", – kalbėjo Palangos policijos komisariato viršininkas Alvydas Katkauskas.

Vaizdo kameros užfiksavo net ir tai, kaip ir kur mergina pirko vonios putų. Miestą stebinčios kameros įrašė ir patį vandalizmo aktą.

Įraše matyti, kaip ilgakojė pila putas ir vis stebi, ar jos užmačios išsipildys. O kiek vėliau prie draugės prisijungė ir jos vaikinas, kažkodėl dėvėjęs raudonus šortus.

Šiam vaikinui nepavyko pasislėpti už savo draugės trumpo sijono. Nors policija nesitikėjo išaiškinti, kas šis palangiškis, internautai pareigūnams pašnibždėjo vaikino vardą ir pavardę. Paaiškėjo, kad tai 8 metais už draugę vyresnis kurorto gyventojas.

Pasirodo, kad į kitus Palangos fontanus jau ne kartą pilta indų ploviklio. O į senąjį Jūratės ir Kastyčio fontaną pernai buvo įpilta rudos spalvos sausų dažų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų