Prieš nuosprendį – mįslingas verslininko dingimas

Prieš pat bylos nagrinėjimo teisme pabaigą pusantro milijono litų pasisavinimu kaltintas klaipėdietis paslaptingai dingo. Jo paiešką paskelbė teismas. Slogių įtarimų apimta į policiją kreipėsi ir šio vyro motina.

Prieš pat bylos nagrinėjimo teisme pabaigą pusantro milijono litų pasisavinimu kaltintas klaipėdietis paslaptingai dingo. Jo paiešką paskelbė teismas. Slogių įtarimų apimta į policiją kreipėsi ir šio vyro motina.

Paskutiniojo žodžio nepasakė

Greitai bus mėnuo, kai ieškomas nežinia kur esantis 38 metų Igoris Surninas. Vyras turėjo dar šiemet išgirsti Klaipėdos apygardos teismo sprendimą baudžiamojoje byloje, kurioje buvo kaltinamas pasisavinęs didžiulę sumą svetimų pinigų, apgaulingai vedęs buhalterinę apskaitą bei nesumokėjęs valstybei mokesčių.

Bendrovės "Vingida" vadovu dirbęs I. Surninas kartu su verslininku Giedriumi Brazdeikiu porą metų trynė teismo suolą. Buvo likę išklausyti tik įmonės atstovo kalbą bei abiejų kaltinamųjų paskutinį žodį.

Valstybės kaltinimą palaikęs prokuroras siūlė I. Surniną pripažinti kaltu ir įkalinti penkerių su puse metų laikotarpiui.

Lapkričio 6-ąją turėjo įvykti priešpaskutinis teismo posėdis, tačiau verslininkas teisme nepasirodė. Manoma, kad jis dingo lapkričio 4-ąją.

Teismas paskelbė nutartį skelbti šio kaltinamojo paiešką, o jį radus, suimti.

Paliko net brangų laikrodį

Praėjo šiek tiek laiko ir į policiją kreipėsi I. Surnino mama. Ji teigė, kad sūnus dingo mįslingomis aplinkybėmis, ir paprašė pareigūnus jį rasti.

Panašiomis aplinkybėmis paprastai imamasi teismo pavedimo ieškoti dingusiojo, kaip pasislėpusio nuo teisingumo.

I. Surnino mama pasakojo, kad sūnus dingo iš namų palikęs pasą, tiesa, asmens tapatybės kortelę jis turėjo su savimi. Jokių daiktų šis vyras nepasiėmė. Čia liko net jo mėgstamiausias brangus laikrodis.

Nepajudinta ir rankinė. Į ją I.Surninas kruopščiai buvo susidėjęs visus daiktus, kurių jam prireiksią pataisos namuose. Vyras buvo labai prisirišęs prie savo vaiko, kuris gyvena su mama.

Kol kas nėra jokių žinių apie I.Surnino buvimo vietą. Ką nors žinančius apie šio žmogaus likimą ar galimą buvimo vietą prašoma paskambinti tel. 354 161.

Kalbą sakė savaitę

Pareigūnai spėlioja: gal bus apsukrusis verslininkas paprasčiausiai pabėgęs. Jo pavardė tapo plačiai žinoma, kai pareigūnai jį sulaikė su bemaž pusantro milijono litų grynųjų.

Vėliau teisme jis reiškė nepasitikėjimą visiems, pradedant paties pasisamdytu advokatu. Jis reiškė nušalinimus valstybės skirtiems gynėjams, teisėjui, prokurorui, teismo sekretorei, pareikalavo perskaityti beveik visą per 10 tomų bylos medžiagą. O gavęs galimybę duoti parodymus apie jam inkriminuotus nusikaltimus, ilgiau nei savaitę skaitė iš anksto pasirašytą tekstą.

Visą bylos medžiagą su kitų žmonių asmens duomenimis, ekspertų išvadomis bei kitomis detalėmis vyras buvo viešai patalpinęs internete. Už asmens duomenų viešinimą jis buvo nubaustas administracine tvarka.

Bylos nagrinėjimas užtruko dvejus metus, bet kol kas dar nesibaigė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tu matai...

tu matai... portretas
O dar kartu sportavome, neprastai čia Igori prasukai varkes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių