STT: Neringos merui kyšį siūlęs verslininkas suimtas mėnesiui

Kyšį Neringos merui Dariui Jasaičiui siūlęs verslininkas suimtas vienam mėnesiui, BNS informavo Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

„Šiandien Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų ikiteisminio tyrimo teisėjas patenkino prašymą ir suėmė asmenį, kuris galimai siūlė kyšį Neringos merui ir davė kyšį bendrovės „Neringos vanduo“ direktoriui“, – ketvirtadienį sakė tarnybos atstovė Renata Keblienė.

Verslininkas sulaikytas antradienį, įtarus, kad davė 10 tūkst. eurų kyšį bendrovės „Neringos vanduo“ direktoriui. Verslininkas tokio paties dydžio kyšį įtariamas pasiūlęs ir Neringos merui.

BNS žiniomis, minimas verslininkas yra Tomas Petras Radikas.

Pasak STT, tiek Neringos meras, tiek „Neringos vanduo“ direktorius pranešė apie bandymą papirkti teisėsaugai.

Įtariama, kad už galbūt neteisėtą atlygį verslininkas, atstovaudamas vienam bendrovės „Neringos vanduo“ organizuoto aukciono dalyviui, siekė, kad tarp savivaldybės bendrovės ir aukciono dalyvių būtų sudaryta taikos sutartis.

Taip pat siekta, kad bendrovė „Neringos vanduo“ su aukciono dalyviu sudarytų nekilnojamojo turto, esančio Neringoje, apie 200 tūkst. eurų vertės pirkimo-pardavimo sutartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algimantas

Algimantas portretas
Viskas aišku. 10 tūkst. sunkiai ant dviejų dalinasi. Reikėjo po 50 tūkst. būtų paėmę 100 procentų. Jasaičio stafkės daug kam žinomos.

Jurga

Jurga portretas
Ne verslininką reikėjo imti, o Darių Jasaitį - pagrindinį kyšių gavėją. Per mažai pasiūlė ir įsižeidęs nepaemė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių