Pereiti į pagrindinį turinį

Suimtas nužudymu įtariamas klaipėdietis

2014-04-11 09:45

Draugų bičiulystė baigėsi dūriu į širdį už pradingusį mobiliojo ryšio telefoną. 25-erių Manto Žerlausko nužudymu įtariamas 19-metis Viktoras Eirošius vakar suimtas mėnesiui.

Draugų bičiulystė baigėsi dūriu į širdį už pradingusį mobiliojo ryšio telefoną. 25-erių Manto Žerlausko nužudymu įtariamas 19-metis Viktoras Eirošius vakar suimtas mėnesiui.

Už šį kraupų nusikaltimą klaipėdiečiui gresia nuo 7 iki 15 metų kalėjimas. Prokuratūra prašė įtariamąjį suimti trims mėnesiams, tačiau Klaipėdos apylinkės teismas skyrė vieno mėnesio suėmimo sankciją.

Paaiškėjo, kad trečiadienį paryčiais į ligoninę atvežtas miręs M.Žerlauskas visą naktį su įtariamuoju V.Eirošiumi ir dar vienu bičiuliu Česlovu linksminosi, o susipykę ėmė aiškintis santykius dėl nežinia kur dingusio Česlovo telefono.

Jaunuoliai linksminosi netoli jų namų esančiame naktiniame bare Debreceno gatvėje. M.Žerlauskas su draugu V.Eirošių kaltino paėmus telefoną. Vaikinai dėl jo susikibo dar bare, po to muštynės persikėlė į lauką. Neužilgo vis tik trijulė išsiskirstė.

Kol kas nepatvirtintais duomenimis, V.Eirošius lyg ir buvo parėjęs į namus. Tėvų tuo metu namuose nebuvo. Esą vaikino tėvas buvo išvažiavęs iš darbo parvežti žmoną.
Du įsiutę bičiuliai netrukus pasirodė prie įtariamojo namo ir liepė išeiti pasiaiškinti.

Debreceno gatvės 42 namo kieme įvykęs paskutinis konfliktas vienam iš trijulės buvo lemtingas.
V.Eirošius smogė peiliu M.Žerlauskui į širdį, sužalojo veidą.

„Mano ginamasis teigia, kad tai jį suspardė šie du vaikinai. Jis pasiuntė juos po velnių ir parėjo namo. Bet šie jį pasivijo. Žinojo, kur gyvena ir liepė išeiti į lauką. Supykę už tą telefoną jie siuntė jam grasinančias žinutes. O susitikus prie namų, jie vėl ėmė muštis, vienas net smaugė jį, va jis ir bakstelėjo peiliu“, – pasakojo V.Eirošių ginantis advokatas Edvardas Staponkus.

Nusikaltimo įrankio pareigūnai nerado. Tik po ekspertizių paaiškės kokiu peiliu suduotas mirtinas smūgis.
V.Eirošius kriminalistams aiškino, kad turėjo peilį savigynai.

10 klasių baigusiam, niekur nedirbančiam V. Eirošiui gresia ilgi metai kalėjimo. Advokatas pabrėžia, kad vaikinas smogė peiliu iš būtinosios ginties paskatų.

Tačiau ar tiesą teigia du kartus už vagystes teistas V.Eirošius, tyrimo metu patvirtins arba paneiks dar vienas šio įvykio liudininkas – abiejų vaikinų bendras bičiulis Česlovas.

V.Eirošiaus tėvui, kuris peiliu puolė sūnų atėjusius suimti pareigūnus, taip pat gresia nemalonumai už pasipriešinimą pareigūnams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų