Teisėsauga nustatė penkis asmenis, įtariamus iš žmonių išviliojus 34 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Nustatyti penkis asmenys, įtariami sukčiaujant iš žmonių išvilioję 34 tūkst. eurų, antradienį pranešė Klaipėdos apskrities policija.

Ji teigia kartu su kolegomis iš Kauno ištyrusi 26 nusikalstamas veikas: sukčiavimus, plėšimus, neteisėtą disponavimą svetima elektronine mokėjimo priemone ir jos duomenimis bei neteisėtą jų panaudojimą, neteisėtą prisijungimą prie informacinės sistemos bei pinigų legalizavimą.

Nusikalstamas veikas, įtariama, organizavo tuo metu įkalinimo bausmę atliekantys 45 metų vyrai. Pareigūnai nustatė, kad jiems galbūt talkina trys tuo metu laisvėje buvę 31, 33 ir 39 metų asmenys.

2020 metų rugsėjį uostamiestyje 33 ir 39 metų asmenys buvo sulaikyti. Pas jaunesnįjį sulaikymo metu rasta 13 tūkst. eurų, kurie galėjo būti gauti iš 85 metų klaipėdiečio. Šie pinigai senjorui grąžinti.

Tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad įtariamieji, veikdami organizuotoje grupėje, galėjo apgauti penkiolika piliečių, ir iš jų išvilioti apie 34 tūkst. eurų.

Kaltinamuoju aktu šių metų lapkritį byla perduota teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ziauru

ziauru portretas
kai is vienu senjoru isvilioja ir po kiek laiko grazina, o kitiems taip ir nebuvo grazinta nors itariamieji ir buvo sulaikyti straipsnis tik demesiui nukreipt, nes niekas niekam nieko negrazina bananu salyje tie patys valdo ir valdys nieko naujo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių