Teisėsauga: Šilutės administracijos vadovas rangovų reikalavo apmokėti jo namo statybas

Dėl kyšininkavimo trečiadienį suimtas Šilutės rajono administracijos direktorius Virgilijus Pozingis konkursus rajone laimėjusių bendrovių reikalavo apmokėti jo privataus namo statybas.

„Schema labai paprasta. Šilutės rajono savivaldybės skelbtų pirkimų laimėtojai, privatūs juridiniai asmenys, V. Pozingio reikalavimu apmokėjo jo namo statybos paslaugas ir prekes“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė Klaipėdos apygardos vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė.

Jos teigimu, paslaugų vertė viršija 40 tūkstančių eurų.

„Jie apmokėjo V. Pozingio šeimos namo statybas, tai statybos darbų rangos apmokėjimas ir prekės“, – kalbėjo D. Pocienė.

Šis namas dar negyvenamas, yra statybų stadijoje.

„Tokiu būdu galimai buvo priiminėjami kyšiai – prekėmis ir paslaugomis“, – sakė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos skyriaus viršininkas Žydrūnas Krampalcas.

V. Pozingis ketvirtadienį Klaipėdos apylinkės teismo sprendimu suimtas iki gruodžio 17 dienos. Tokiam pačiam terminui suimtas ir bendrovės „Kavesta“ vadovas Dionizas Liatukas. „Stamela“ vadovas Matas Liepis suimtas iki gruodžio 14 dienos.

Privačių bendrovių vadovams pareikšti įtarimai dėl papirkimo bei dokumentų klastojimo.

Sutarčių buvo daugiau nei viena ar dvi, keletas sutarčių.

Asmenų suėmimo, anot teisėsaugos, buvo paprašyta siekiant išvengti poveikio kitiems dalyviams.

Šios bendrovės susijusios su paslaugų teikimu savivaldybei. Sutarčių, anot Ž. Krampalco, „skaičiai nemaži“.

„Sutarčių buvo daugiau nei viena ar dvi, keletas sutarčių, tačiau jų verčių ir apimčių negalėtume įvardinti“, – sakė D. Pocienė.

Bendrovė „Kavesta“ vykdo projektavimo, geodezijos ir statybos darbus, panašia veikla užsiima ir „Stamela“ – statyba, remontu, hidrostatyba. 

Manoma, už kyšius V. Pozingis galėjo pasinaudoti savo, kaip Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus, tarnybiniais įgaliojimais, sudarant išskirtines sąlygas statybų bendrovėms dalyvauti ir laimėti savivaldybės vykdomus viešuosius pirkimus, sudaryti pirkimų sutartis ir jas įgyvendinti.

Ž. Krampalco teigimu, įtariamųjų bei nusikalstamų veikų skaičius gali augti.

„Siekiant surinkti tyrimui reikšmingus duomenis, atliktos kratos, poėmiai, aktyvius veiksmus atliko 30 STT pareigūnų. Pagalbai buvo pasikviesti FNTT pareigūnai“, – sakė Ž. Krampalcas.

Anot D. Pocienės, antradienį šiame tyrime atlikta 18 kratų ir dešimt poėmių įvairiuose miestuose – Šilutėje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Vilniuje.

Kratos atliktos fizinių asmenų gyvenamosiose, darbo vietose bei automobiliuose, taip pat juridinių asmenų buveinėse

Šių procesinių veiksmų metu buvo rasta ir paimta didelis kiekis įvairių dokumentų ir daiktų, kurie turi esminės reikšmės tyrimui, sakė D. Pocienė.

Dar venas asmuo šiame tyrime apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos sisteminės korupcijos Šilutės rajono savivaldybėje atlieka STT Klaipėdos valdybos pareigūnai, vadovaujami Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista

Keista portretas
Tiek kalbų....visi zinome atlyginimus,ir sovietmečio ir šiuolaikinio,taigi galėtų imtis pilaiciu....savininkų pinigų kilmės iš eilės,gatvėmis.

Anonimas

Anonimas portretas
reiktų pusę Lietuvos išsodinti , vietos tiek nebūtų ;-)

Tailandas

Tailandas  portretas
Kelionę į Tailanadą žmonai ir jam turbūt irgi dovana buvo 2020 vasario mėn.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių