Teismas: prokuroro vardą pažeminęs A. Giniotis negali grįžti į darbą

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė buvusio Klaipėdos prokuroro Aido Giniočio skundą prokuratūrai dėl grąžinimo į pareigas.

Sprendimą penktadienį paskelbęs teismas padarė išvadą, kad generalinio prokuroro priimti įsakymai, kuriais prokurorui A. Giniočiui skirta tarnybinė nuobauda – atleidimas iš tarnybos yra teisėta ir pagrįsta.

„Byloje nustatytos faktinės aplinkybės ir esantys įrodymai patvirtina pareiškėjo veiksmų neteisėtumą. Teismas sutiko su skundžiamuose įsakymuose padaryta išvada, kad prokuroras A. G. veikė priešingai jo turimiems įgaliojimams, elgėsi neetiškai ir nepaisė kompetencijos ribų. Teismas vertino, kad prokuroras A. G. savo atliktais neteisėtais veiksmais ir neveikimu padarė šiurkštų tarnybinį pažeidimą ir pažemino prokuroro vardą“, – rašoma Vilniaus apygardos administracinio teismo pirmininko patarėjos Kristinos Andrejevos atsakyme BNS.

A. Giniotis kreipėsi į teismą su skundu atsakovei Generalinei prokuratūrai, prašydamas pripažinti generalinio prokuroro įsakymus dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo ir jo atleidimo iš tarnybos neteisėtais. Jis prašė grąžinti jį į Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro pareigas.

Generalinė prokuratūra prokurorą kaltino Baudžiamojo proceso kodekso normų, susijusių su nenusišalinimu nuo jo organizuojamo ir kontroliuojamo ikiteisminio tyrimo, esant pagrindui ir interesų konfliktui, pažeidimu, neetišku elgesiu, šiurkščiai prieštaraujančiu prokuroro priesaikai – t. y., neoficialiu, familiariu bendravimu su įtariamojo gynėju, sukėlusiu pagrįstus įtarimus dėl A. Giniočio piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, informacijos apie ikiteisminį tyrimą atskleidimu.

Prokuroras buvo atleistas 2019 metų rugsėjį iš tarnybos skundžiamais įsakymais pripažinus, kad prokuroras savo neteisėtais veiksmais padarė tarnybinį pažeidimą, pažemino prokuroro vardą ir sulaužė prokuroro priesaiką.

Teismo sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

2020 metų spalį buvusiam prokurorui A. Giniočiui buvo pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo. Ikiteisminis tyrimas tęsiamas toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

??

?? portretas
Po Jurbarko?

Čiaupas

Čiaupas portretas
O tai už ką jis buvo išmestas? Turbūt ir patys nežinote, bet rašote, teismus cituojate. Tfu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių