Uostamiesčio piktžaizdė: vėl degė senos padangos

Penktadienį prieš pietus šiaurinėje Klaipėdos pusėje įsiplieskęs gaisras atvėrė dešimtmečius bujojusią miesto piktžaizdę. Gamtosaugininkai ketina rimtai imtis sąvartynu virstančio garažų masyvo.

Ugniagesių autocisternos ne pirmą kartą šį rudenį skubėjo į Kaštonų gatvę, kur nuo garažų miestelio į dangų kilo juodų dūmų kamuoliai. Čia ir vėl degė kalnas nebereikalingų padangų.

Ugniagesiai greitai užgesino liepsną, bet tarpusavyje kalbėjo, kad į šią vietą jiems gali tekti grįžti dar ne kartą. Mat netoli gaisravietės stūkso dar keli kalnai panaudotų padangų.

Iš degusios krūvos liko tik apsvilusių vielų raizgalynė.

Ugniagesiai neslėpė, kad per neilgą laiką šiemet nebereikalingas padangas jiems teko gesinti ne mažiau trijų kartų.

Kai ugniagesiai jau buvo baigę darbą ir ruošėsi vykti į būstinę, Kaštonų gatvėje gaisro vietos ieškojo aplinkosaugininkai. Jie informaciją apie gaisrą šiukšlių pilnoje teritorijoje gavo iš bendrojo pagalbos centro.

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos padalinio vadovė Laura Dagilienė atviravo žinojusi apie netvarką šioje vietoje, bet pačiai jai iki penktadienio šioje vietoje lankytis neteko.

„Apie Kaštonų gatvės garažus mes žinojome ir ne kartą rašėme raštus savivaldybei. Turėčiau pasitikslinti, bet ten lyg ir yra nesuformuotas žemės sklypas. Savomis akimis padėtį pamačiau pirmą kartą. Kaip suprantu, ten nukeliami garažai, o šiukšlės iš jų išmetamos ten pat ir paliekamos. Kur tik nukeliamas garažas ir lieka tuščia erdvė, ji užverčiama šiukšlėmis. Kas ten atsikrato padangų, anksčiau nefiksavome. Savivaldybės darbuotojai mums jau buvo pažadėję išvežti iš ten šiukšles, bet pritrūko pinigų ir tikino numatysią tam lėšas kitais metais“, – pasakojo L.Dagilienė.

Aplinkosaugininkai žadėjo patikslinti, kam priklauso sąvartynu verčiama žemė ir dar kartą prašys savivaldybės iškuopti užterštą bešeimininkę teritoriją. Tai padaryti tikimasi iki žiemos, kad gaisrai ten nekiltų vėl ir vėl.



NAUJAUSI KOMENTARAI

girdėjau yra storašiknio trūbadūro draugelių toks rajonas

girdėjau yra storašiknio trūbadūro draugelių toks rajonas portretas
kaip sakant ške prie jūros, siūlau aplinkiniams bomžams, kurie jau seniai dėjo skersą ant tų milijonierių iš jū pavogusių babkes, sulaukti vėjo ir į tą puse ir deginti padangas

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Padangos surenkamos atliekų aikštelėse. Piliečiui , ant kurio privataus tako ar sklypuko numesta šiukšlė sukelia siaubingą pasipiktinimą , ranka pakyla ir jis ramia sąžine šiukšles išpila miške ar kitoje viešoje vietoje. Reikia didesnės baudos ir adekvataus išaiškinimo , kur ir kiek yra atliekų priėmimo aikštelių. Mano supratimu savivaldybėje dirba neadekvatūs darbuotojai ,kurie nesuvokia ar nepajėgia suvokti reklamos t.y. informacijos pateikimo , kad daugelio šiukšlių galima atsikratyti,nemokamai ir be problemų šiukšlių aikštelėje kurių Klaipėdoje yra keletas t.y. pasielgti padoriai ir garbingai.

Efa

Efa portretas
Kokia valdzia ...tokia ir tvarka ....zinau bet nebuvau maciusi kodel ,kodel ponia valdininke ...cia jusu tiesioginis darbas ....alga gaunat tai atidibkit .....o aplinkosaugininkai kol negauna signalo tol nemato....ir vel klausimas ...kodel ponai valdininkai ???
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių